Kvinde, der holder lyd ude
Selvudvikling

Læserne fortæller: Kropskommentarer fra vildt fremmede

7. april 2017
af Redaktionen
Hold da op, kære læsere! Vi spurgte, om I havde prøvet at få kommentarer fra vildt fremmede omkring jeres udseende og krop – og svaret var et højlydt ja!

Tusind tak, fordi I delte jeres historier, da vi spurgte om I havde oplevet at få kommentarer om jeres krop - på den helt uinviterede måde. Her kan I læse et udpluk af de ret upassende kommentarer, I har måttet lægge øre til. Heldigvis lader det til, at mange af jer også er gode til at sige fra over for typer, der ikke kender forskellen på et kompliment og et verbalt overfald!

"På toppen af en lang bakke stod jeg med min cykel, en ung mand ruller vinduet ned på sin bil og siger til mig: ”Du skal tage den bakke mange gange, hvis din røv skal blive mindre!” Jeg blev ikke specielt overrasket, altså, jeg er jo ikke en str. 36. Og sagde jeg stille og roligt til ham, at der trods alt var håb for mig – min røv kunne blive mindre. Hans pik ville til gengæld aldrig blive større, og den måtte da være lillefinger-lille, siden han havde behov for at kommentere på min røv!"

- Michelle

"En dame blev vred over, at jeg høfligt forespurgte om hun kunne ryge et par meter væk, da min mand er allergisk. Hun reagerede ikke så pænt og meddelte, at jeg da bare skulle flytte min fede røv. Jeg måtte fortælle hende, at jeg kunne begynde at tabe mig allerede fra i morgen, men at jeg var nysgerrig efter at vide, hvordan ville hun ændre på sin tilsyneladende lave intelligens?"

- Lisbeth

"Jeg har prøvet at gå ind i en tøjbutik, og prompte meddelte den unge (og meget tynde) ansatte: ”Vi sælger altså ikke tøj til tykke damer”. Tror lige, jeg fik sagt et par knap så pæne gloser. Jeg købte selvfølgelig intet."

- Jette

Læs også: Læserne fortæller: Det mærkeligste, jeg har hørt!

"”Du har en pæn krop af en mor at være.” Jeg er ret sikker på, det er et kompliment. Men kan jeg ikke også bare have en pæn krop af en kvinde at være?"

- Sofie

"Jeg har fra naturen altid været tynd, men efter jeg er fyldt 40, bliver kiloene bare siddende på maven. Så det er ikke særligt fedt, at kunder begynder at sige tillykke med graviditeten og kommenterer på, hvornår jeg har termin."

- Lisbeth

"”Adrr! Prøv at se hende med alle de pletter,” sagde en pige højt til sin veninde om mig, den allerførste og SIDSTE gang i mit voksne liv, jeg havde vovet mig i en badedragt og stod i kø i Djurs Sommerland. Pletterne er fregner på meget bleg hud."

- Sussie

"“Vi sælger ikke tøj i din størrelse”, “Hold kæft en stor dame”. Elevatorblikket har jeg også fået ofte! Men med alderen og selvbevidsthed om også at have berettigelse har jeg udviklet et “modblik”, som giver de fleste flakkende blik."

- Lotte

Læs også: 10 tips: Sådan håndterer du kritik

"Jeg har fået mange gange kommentarer fra sundhedspersonale. På trods af at alle mine tal er fine, og de får at vide, at jeg spiser normalt og varieret og holder mig fysisk i gang."

- Carina

"”Du har ingen løber-krop,” hvad det så end betyder? Jeg elsker al motion og træner for min mentale helse og ikke for at blive tynd eller hurtig."

- Aviaja

"Var ude at løbe med den mellemste i løbevogn, da en fremmed mand komplimenterede mig for indsatsen. “Det bliver din mand glad for”. Øh, nå ...!"

- Trine

Læs også: Sådan træffer du en god beslutning (også når du er i tvivl)

"Ud over at folk peger med fingre i min retning, får jeg også tit kommentarer om min barm både af mænd og kvinder. “Shit, hvor har du store bryster! Er de ægte?” Kvinder spørger typisk, hvor meget jeg betalte for min barm, og hvor meget silikone jeg har i. Mit svar lyder, at jeg stod først i køen (eller sidst), da Gud uddelte bryster. Spøg til side: Jeg finder det usmageligt og irriterende."

- Maria

"Min krop er lidt i midten af det hele. Meget plus-sizetøj har en forkert form, der leder tankerne hen på et mindre villatelt, og en del “almindeligt” tøj kræver en skærebrænder at få af, især over brystet. Så jeg møder med jævne mellemrum kommentaren “vi har ikke noget til sådan en som dig“, når jeg køber tøj."

- Mette

"“Hvis du vender siden til, så tror folk, du er gået.” “Du skal vist købe tøj i børneafdelingen.” “Har du prøvet at spise noget?” “Undskyld, at jeg er så direkte, men har du en spiseforstyrrelse?” Den eneste spiseforstyrrelse jeg har, er, når folk forstyrrer mig, når jeg spiser! Hold nu kæft!"

- Fie

Læs også