Kirsten Siggaard
Selvudvikling

Kirsten Siggaard: Jeg har ikke kysset ret mange frøer

af Rikke Hast 26. marts 2018
foto: Kristian Septimius Krogh, makeup: Ulla Glud
Efter næsten 40 års ægteskab er Kirsten Siggaard og hendes mand gået hver til sit. Bruddet var helt fredeligt, og det tidligere ægtepar er stadig gode venner. For første gang i omtrent hele sit liv er den kendte sangerinde single.

I et sommerhuskvarter syd for Kalundborg findes den stråtækte bindingsværksidyl, der siden 1985 har været sangerinden Kirsten Siggaards “helle”. Kirsten elsker at være her, og siden hun og hendes mand igennem næsten 40 år, Jørgen, i oktober 2015 besluttede sig for at gå hver til sit, har hun i lange perioder boet i sommerhuset.

At de to var gået fra hinanden, blev imidlertid først meldt ud ved juletid, da Kirsten og Jørgen blev enige om at offentliggøre deres beslutning i et opslag på Facebook. Noget, der naturligvis straks skabte store overskrifter i medierne. Egentlig syntes Kirsten og Jørgen ikke, det vedrørte så mange andre end deres venner.

– Vi valgte at offentliggøre det i tilfælde af, at en af os fandt en anden, så skulle den nye ikke stå med ”ansvaret” udadtil for vores beslutning. Desuden var vi efterhånden blevet lidt trætte af, bl.a., at svare på, hvor vi skulle hen på ferie. Jeg kan huske, at jeg efterfølgende læste et sted på nettet, at jeg skulle skilles. Nedenunder havde en eller anden skrevet i kommentarfeltet: Og... ! Den likede jeg med det samme, siger Kirsten, mens vi sidder over kaffen indenfor, hvor der er udsigt til en hyggelig terrasse og et lille orangeri.

 

Kirsten Siggaard: Jeg bliver lykkelig i naturen

Kirsten Siggaard: Vi har haft det godt

– Vi har haft det godt og har givet hinanden fri til at gøre det, vi hver især gerne ville. Jørgen er en sød, hjælpsom og humoristisk mand. For mig var det vigtigste, at vi kunne blive ved med at være gode venner – også så det ikke blev noget problem for vores børn fremover. Vi har altid været gode til at støtte hinanden, og vi har aldrig skændtes, men vi har heller ikke, de seneste år, haft det nærvær, som jeg har ønsket mig, siger Kirsten, 63, og forsætter lidt forsigtigt:

– Hverken Jørgen eller jeg bryder os om konflikter, derfor har vi nok undladt at tale om de ting, vi ikke ønskede at høre svaret på. Måske er det en af årsagerne til, at vi med tiden bevægede os lidt væk fra hinanden. Og det skal også siges, at det ikke var Jørgen, der syntes, at det her skridt var nødvendigt. Det var mig. Jeg følte, at når jeg/ vi ikke kunne give det her et meningsfuldt nærvær, så var det bedre helt at være fri. Jeg syntes jo også, at Jørgen havde fortjent noget mere.

Det spillede også ind i forhold til Kirstens beslutning, at tiden gik, og at hun pludselig begyndte at få den her angst for, at hun ikke ville blive så gammel.

– Min far blev kun 66 år, min ældste søster blev 69. Så jeg tænkte:  Nu skal det være, for der er jo ikke nogen garantier i forhold til det med alder. Og jeg kan godt klare mig selv. Det var ikke økonomien, der skulle være afgørende.

 

Vil gerne rejse

Kirsten vil gerne ud og rejse, og så overvejer hun at finde en lille hyggelig lejlighed inde i København tæt på børn og børnebørn. Hendes barnebarn Bjørk, der er 3 år, bliver storesøster denne sommer.

– Vi fejrede jul her hele familien sammen. Det var superhyggeligt, vi sad bl.a. nede i orangeriet og drak glühwein i stearinlysenes skær. Det betyder meget for mig, at vi stadig kan være sammen, på en god måde,  allesammen. Når man har været sammen så længe, så er det også vigtigt at afslutte det på en ordentlig og respektfuld måde – det skylder man hinanden. Vi var gode venner, men man kan sagtens være gode venner uden at være gift. Jørgen og jeg vil hinandens bedste, og hvorfor så ikke give hinanden mulighed for at åbne op, så der bliver plads til en, der synes, man er det dejligste i verden? Jeg har aldrig været ude og kysse ret mange frøer, for jeg har altid haft travlt, lige fra jeg gik i skole, så jeg er da spændt på at se, om jeg kan møde en, som jeg bliver glad for, siger Kirsten, der ikke havde nogle forhold af betydning, før hun mødte Jørgen. Han var allerede en del af vennekredsen og kollega med Kirsten i den bank, hun arbejdede i igennem 10 år.

 

LÆS OGSÅ: Danske sangerinder: Hvor godt kender du dem? 

Håber at møde kærligheden igen

At Jørgen og Kirsten ventede så længe med at offentliggøre deres skilsmisse, var også af hensyn til Kirstens 100 år gamle mor, der bor på plejehjem.

– Hun ved det faktisk stadigvæk ikke. Hun er ved at blive dement, så det vil være svært for hende at forholde sig til. Jørgen har jo været der i 40 år. Vi ventede, til efter hun var fyldt 100, for at det ikke skulle tage fokus fra hendes fødselsdagsfest, siger Kirsten, der ikke har  opgivet sin tro på kærligheden. Hun håber på, at hun igen vil møde en, der kan få hendes hjerte til at banke lidt hurtigere.

–Men jeg har ikke travlt med noget, og jeg skal ikke finde en for enhver pris. Det skal selvfølgelig være en, jeg har god kemi med. En, som har noget pondus og en god humor, en, som jeg kan rejse med, danse med og som har lyst til at gå en tur med mig arm i arm. Også gerne en, som kan støtte mig i forhold til  min musik.

– Jeg er så taknemmelig for, at der er så mange, som gerne vil høre mig synge, og jeg er så heldig, at der stadig er godt bud efter mig. Jeg er lige begyndt i et nyt projekt: ”Licence to Spy – The Concert”, som er et show, hvor man kan opleve mange af de store sange og temaer fra James Bond-filmene. Det er storslået, stemningsfyldt og sjovt, og jeg synes, det er herligt at være med. Desuden skal jeg bl.a. lave revy til sommer i Korsør, synge i Kongens Have med Swing Sisters, og så lige pludselig er det tid til julekoncerterne.

 

Vores kollegaer på Familie Journal byder endnu engang på et forrygende show! 

Lørdag d. 14. april præsenterer Familie Journal for tredje år i træk Dansktop Prisen, som er et brag af et awardshow efterfulgt af fest og dans i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor du blandt andet kan opleve Kirsten Siggard. Showet er skabt for at give branchen og musikgenren fortjent anerkendelse, og i fjor købte over 6.000 mennesker billetter. I år medvirker, udover Kirsten, bl.a. Kandis, Johnny Reimar, Dorthe Kollo, Keld & Hilda og Dario Campeotto. Læs mere på familiejournal.dk/dansktoppen eller køb billetter på tlf. 70 15 65 65