Kirsten Siggaard, sangerinde, elsker at gå ture i skoven
Selvudvikling

Kirsten Siggaard: Jeg bliver lykkelig i naturen

17. september 2017
af Rikke Hast
foto:Heidi Maxmiling
For Kirsten Siggaard er det nærmest meditativt at gå ture. - Jeg bliver lykkelig af at gå rundt ude i naturen, siger den 63-årige sangerinde, der også holder af at spille golf og i øvrigt kom i sit livs form, dengang hun var med i "Vild med Dans".

Når Kirsten Siggaard skal motionere og føle sig sund, går hun en lang tur ved sit og mandens sommerhus lidt uden for Kalundborg. For Kirsten er det nærmest meditativt at gå.

Hun kan dog også finde på at smide sine golfkøller bag i bilen og tage ud på golfbanen for at spille.

– Jeg bliver lykkelig af at gå rundt ude i naturen. At opleve lyset og årstidernes skiften betyder meget for mig. For mig at se er man sund, når man hviler i sig selv, fortæller hun.

Brug naturen som terapi

Udover at Kirsten er en kendt sangerinde, vil de fleste også huske hende fra sidste års ”Vild med Dans”, hvor hun og dansepartneren Thomas Evers Poulsen nåede at danse med i seks programmer.

– Jeg er den ældste danske kvinde, der har været med nogensinde, og den ældste, der er nået så langt, så jeg synes da selv, at det gik meget godt, siger hun og understreger, at hun kom i sit livs form efter de mange timer i træningslokalet.

Anne Laxholm: Jeg går ikke op i tal, heller ikke min alder

Har altid kæmpet med vægten

– Hver en dans krævede sit, så kroppen blev virkelig arbejdet igennem. Jeg kunne også mærke, at det gjorde noget godt for min forbrænding, og jeg har ellers altid kæmpet med vægten. Jeg kan nærmest tage to kilo på i løbet af en weekend, fortæller hun.

- Jeg spiser sundt, men mine gener gør, at jeg bliver mere rund i det. Min mors familie var sådan nogle små buttede typer, til gengæld er de blevet gamle. Min mor er 99 år. Min far blev kun 66, men jeg satser på, at jeg har fået flest af min mors gener.

Medfødt rygfejl

Kirsten påpeger også, at dansen var effektiv genoptræning efter den rygoperation, hun fik for tre år siden.

– Jeg havde en tilsyneladende medfødt rygfejl og fik skruer i min ryg. Før min operation havde jeg i flere år døjet med smerter, og jeg kan da stadig blive træt i ryggen, som alle andre, men nu ved jeg, at det går over igen.

Pas på din ryg: Den perfekte øvelse til din ryg

Kørte galt på cykel

Kirsten har været vant til at tackle helbredsproblemer hele sit liv.

– Jeg kørte galt på min cykel som 9-årig, fortæller hun, - og væltede, fik styret ind i maven, slog hul på min lever og var ved at dø af indre blødninger. Det gav mig efterfølgende nogle komplikationer. Bl.a. var jeg flere gange i årene, der fulgte, indlagt med symptomer på tarmslyng.

Mærkelig fornemmelse

I forbindelsen med en dykkerrejse i udlandet for godt 20 år siden kom Kirsten hjem og fornemmede, at noget var helt galt.

Hun faldt ligesom over til den ene side hele tiden og havde i det hele taget bare en mærkelig fornemmelse i kroppen. Da det ikke gik væk, valgte lægerne at CT-scanne hende.

Fem tips til at bevare et sundt og stærkt hjerte

– Man fandt ud af, at jeg havde en plet på lillehjernen, som formentlig var arvæv efter en blodprop. Jeg er siden regelmæssigt blevet tjekket igennem. Det er vigtigt for mig, for både min far og min søster er døde af hjerteproblemer. Men alt er i ro, og jeg har heldigvis både en god hvilepuls og et godt blodtryk.

- Det er også vigtigt for mig at slå fast, at mit helbred aldrig stopper mig. Jeg har et godt humør, en høj smertetærskel og gider ikke at grave mig ned i den der: ”Hvor er det synd for mig”. Jeg vil meget hellere glæde mig over, at himlen er blå, og at solen skinner dejligt.

Læs også