Vi skal elske vores spejlbillede, da det er vejen til fuld selvaccept
Selvudvikling

Kan du lide, hvad du ser i spejlet? Læs om 7 kvinders forhold til deres spejlbillede

5. december 2018
af Christina Forsberg
foto: Shutterstock
Bloggeren Jes Baker har en mission. Vi skal elske vores udseende - lige nu. Det er nemlig vigtigt for hele vores selvopfattelse. Læs her, hvad 7 kvinder oplever, når de kigger i spejlet.

Lille spejl på væggen der…? Du kender fortsættelsen, men desværre er svaret ikke altid: "Mig selv!" Vi er nemlig selvkritiske og absolut ikke altid tilfredse med refleksionen fra spejlglasset. Det satte den amerikanske blogger Jes Baker, kendt som The Militant Baker, sig for at gøre noget ved.

Hun er kvinden bag kampagnen #LoveTheMirror-projekt, hvor 29 personer blev inviteret i fotografen Jade Bealls studie for at få taget billede og svare på spørgsmålet: ”Hvorfor er det så vigtigt at elske sit spejlbillede?” Det kom der flotte billeder og tankevækkende udsagn ud af – se 7 af svarene i galleriet herunder.

LÆS OGSÅ: Kropsundersøgelse: Så mange af os afskyr vores egen krop

Vi er aldrig ”perfekte nok”

Hvis nogle tænker, at det er et overfladisk - måske endda narcissistisk - projekt, så lyder forklaringen fra Jes Baker:

- Det er mere sandsynligt, at vi bliver fortalt, at vi er ”gode mennesker” end noget som helst andet. At vi er sjove, kreative, intelligente, kommunikative, generøse – måske endda ekstraordinære. Hvad vi IKKE bliver fortalt, er, at vores kroppe er perfekte, præcis som de er. Vi lærer, at vores kroppe er fulde af fejl, og ikke bare er de fulde af fejl, størstedelen af vores værd ligger også i vores fysiske fremtræden. Og den er, selvfølgelig, aldrig ”perfekt nok” ifølge samfundets standarder. Det påvirker vores liv i en monumental grad, da vores kroppe er den beholder, vi bevæger os ud i verden med.

LÆS OGSÅ: Husk disse 6 ting dagligt - og lær at elske dig selv og din krop

Total selvaccept

Jes Baker har endnu et vigtigt budskab og en begrundelse for sit #LoveTheMirror-projekt:

- Vores kroppe er installationskunst, som vi udstiller offentligt. Vores kroppe er vores personlige bogmærker i verden. Vores kroppe er vores fantastiske huse for alt andet, vi er. Vores kroppe er en del af os, ligesom vores venlighed, talenter og passion. Jo da, vi er så meget mere end vores ydre skal, men vores ydre skal er også en integreret del af vores væren. Det er derfor det at elske sit spejlbillede, er så væsentligt for en komplet og total selvaccept. #LoveTheMirror. Elsk din krop, og hvad du ser... som du er lige nu. Ikke senere. Ikke "efter". Nu.

LÆS OGSÅ: Se den rørende video: Nu VIl vi blive bedre til at tal pænt om os selv

Læs her, hvad 7 kvinder svarer på spørgsmålet: ”Hvorfor er det så vigtigt at elske sit spejlbillede?”

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også