https://imgix.femina.dk/media/b7b85db378d6430f9cc8e2dd5cfb0d26.jpg
Selvudvikling

Juhu! Randi Laubek er tilbage!

29. juni 2012
af Lonnie Kjer
foto: Katrine Rohrberg
En af landets dygtigste sangerinder er album-aktuel igen. Endelig. Vi havde heller ikke lyst til at vente et øjeblik længere!

"Hvad blev der egentlig af Randi Laubek", spurgte en af mine veninder mig om forleden. Igen.
For det er, som om vi har ventet på hende længe. Alt, alt for længe. Og selvom hun har været her hele tiden, er hun her altså for alvor igen - en af Danmarks absolut stærkeste stemmer! Laubeks nye album, Letter to the World, har netop ramt pladebutikkerne. Og den rammer nok snart dit hjerte.

Østrogen-styrke!
For det er en umage, meget smuk og yderst talentfuld duo, du får fornøjelsen af, når du svømmer hen i Laubeks brev til verden. Pladen indeholder nemlig sangerindens toner til en af de største kvindelige digtere nogensinde, Emily Dickinsons, poesi, som Randi Laubek har kendt til, siden hendes klasselærer gav hende en bog med Dickinsons digte. Den bog tog hun frem igen, da Letter to the World skulle støbes.

Magisk sangskrivning
"Jeg tog bogen frem uden nogen særlig ambition eller tanke, bare for at få noget ro og måske lidt inspiration. Og så skete der et eller andet magisk. Melodierne flød op fra de gulnede sider og ud af ordene, og inden jeg havde set mig om, havde jeg skrevet flere sange ud fra Dickinson-digtene," siger sangerinden i pressematerialet til albummet, der nok finder vej til en del cd-hylder, hvor den prisbelønnede sangerindes fem tidligere albums sikkert allerede står og venter ...

DIGTEREN DICKINSON
Emily Dickinson (1830-1886), amerikansk digter, der kun fik udgivet ti digte i sin levetid, men til gengæld tog revanche in absentia, da samtlige 1775 digte, hun havde skrevet, blev udgivet og høstede international anerkendelse.

Fik du lyttet til denne sang?


Husk lige fredagsklummen!

Er du månedens oestrogen-bruger?

Ordet er dit! Vi ses på debatten!

Læs også