https://imgix.femina.dk/media/a76dce6ff187468dbbac6f910b618beb_21.jpg
Selvudvikling

Hvem har hapset mændenes mandighed?

18. juli 2012
af Renée Toft Simonsen
Mandighed har alle dage været i høj kurs. De fleste kvinder elsker mænd med rigeligt af det. Jeg tror faktisk ikke, jeg kender en eneste kvinde, der vil det til livs!


Jeg læste en kuriøs overskrift for nylig, faktisk her på FEMINAs forside: "Lad os give mændene deres boller tilbage ...". Min første tanke gik på, hvem der dog havde stjålet dem? Dernæst fik ordene mig alligevel til at reflektere lidt, for hvad ligger der nøjagtig i sådan en kommentar?

Det var selvfølgelig en kvinde, der havde udtalt ordene, og det var i sig selv en smule foruroligende. For i udsagnet om at give mændene deres boller tilbage ligger en antagelse om, at de dér boller er nogle, vi har nupset, og derfor nogle, vi har magt til at tilbagelevere. Det lille "vi" analyserer jeg som hele kvindekønnet. Kvindekønnet er jeg jo selv del af, og ergo har jeg vel også del i det dér "vi". Hmm.

"Bollerne" tolker jeg altså lige ud ad landevejen som mænds mandighed/maskulinitet, den, som antagelig sidder i den lille forskel. Hvis den analyse holder vand, betyder udsagnet, at kvinderne skal give mændene deres maskulinitet tilbage! Og så blev jeg en kende forvirret, for er mandighed overhovedet noget, nogen kan tage fra én? Og hvis det er, kan man så bare levere den tilbage igen, når man er færdig med den? Jeg er samtidig slet ikke sikker på, at vi kvinder virkelig har den magt, som udsagnet giver os?

Mandighed er noget lidt mystisk, interessant og tiltrækkende, måske endda en urkraft, der ikke sådan kan tæmmes eller stjæles. Og hvis den kan stjæles, er den måske ikke virkelig ægte mandighed og således i princippet ret ligegyldig - hvorfor den så måske i virkeligheden fortjener at blive napset? Mandighed har alle dage været i høj kurs. De fleste kvinder elsker mænd med rigeligt af det. Jeg tror faktisk ikke, jeg kender en eneste kvinde, der vil det til livs! Tværtimod er det vist nok noget, de fleste kvinder drages imod, men måske er der noget, jeg har misforstået? Måske overanalyserer jeg også bare en overskrift? Tror nu alligevel, jeg ville reagere ret heftigt på den, hvis jeg var mand.


Kærlig hilsen
Renée

FLERE KLUMMER

Læs også