https://imgix.femina.dk/media/article/womens_health.jpg
Selvudvikling

Hun ændrede overskrifterne på et kendt sundhedsmagasin – og det vakte glæde!

3. januar 2018
af Christina Forsberg
foto: Instagram, Panthermedia, Facebook
En engelsk diætist blev provokeret af Women’s Health’s forside, og derfor skrev hun sine egne overskrifter. Se hendes langt mere kropspositive bud her.

”Et nyt år – en ny dig” er det ældste trick i magasinredaktørernes verden, når de skal sammensætte deres januar-udgivelser, og særligt i sundheds- og wellness-verdenen betyder ”en ny dig” oftest ”mindre af dig”. Der er intet galt i at melde sig ind i et fitnesscenter eller spise anderledes, men at falde i en nytårs-diæt-fælde (eller føle sig presset til at leve op til en særlig kropsstandard) er ingen måde at starte en ny sund levevej på.

Leden over mediernes besættelse af ”forandringer” i det nye år fik den engelske diætist Laura Thomas til at lave fuldstændig om på budskabet på et kendt sundhedsmagasins forside, så det blev kropspositivt og opbakkende.

Læs også: Er du også kropspositiv? Så er der en ting, du aldrig må glemme

Nye budskaber på forsiden

Laura Thomas tog det nye Women’s Health UK og gav det den ’makeover’, det i den grad trængte til, for, som hun siger:

- Denne forside er indbegrebet af en ”diæt-kultur”. Dette er selvfølgelig deres årlige ”transformations”-nummer, som lover, at du ”taber kilo, fjerner fedt og bygger muskler”. Men husk, at det kan godt være, at en diæt ændrer din krop (midlertidigt, for diæter virker sjældent langsigtet), men den er ikke en kur mod lavt selvværd, den hjælper dig ikke med at udvikle din kropsaccept eller få et godt kropsbillede, og den kan føre dig ned af en vej med spiseforstyrrelser.

Se billedet af den oprindelige forside og den med Laura Thomas’ ændringer herunder:

Laura Thomas går så langt som at sige, at hele diætkulturen er en stor løgn. For uanset hvad en forside lover dig, vil det at ændre din krop og din vægt ikke nødvendigvis ændre hele dit liv.

LÆS OGSÅ: Se billedet: Derfor skal du aldrig sammenligne dig med de glamousøse fotos i medierne

- Uanset hvor meget, du kontrollerer din krop, vil du ikke finde lykken der, og selv når du når målet, skal du stadig stå op og gå på arbejde. Du vil stadig have parforholdsproblemer, familiedramaer osv. En diæt løser ikke problemer.

LÆS OGSÅ: Husk denne besked, når du vejer dig

Intet med kvinders sundhed at gøre

Women’s Health UK-forside har ikke noget med kvinders sundhed at gøre, siger Laura Thomas.

- Hvad denne forside virkelig siger, er: ”Begræns dit energi-indtag gennem en forstyrret og restriktiv spisning, træn dig til døde nede i fitnesscenteret, og glem alt om at have et socialt liv, siger Laura Thomas og fortsætter:

- Du forstår pointen, ikke? Dette magasin ødelægger din selvtillid og spiller på dine usikkerhed blot for at sælge dig noget. Enten magasinet selv eller noget hos deres strategisk placerede samarbejdspartnere.

Laura Thomas har fået mange positive tilkendegivelser på sin alternative forside, blandt andet denne fra @Steffanymr: ”Denne tid på året er særlig hård. Du bliver bombarderet med beskeder om, at dit nuværende eller tidligere jeg ikke er godt nok, og at hvis du ikke er på en eller anden restriktiv diæt, gør du noget forkert."

LÆS OGSÅ: Jeg elsker min krop - men det behøver du ikke

Kvinder føler sig forkerte

Andre påpeger, at det ikke er første gang, Women’s Health Magazine er ude i et ærinde, der snarere får kvinder til at føle sig forkerte end støtter dem. Da de i sommer fik den gode ide at hylde kropsdiversitet med kampagnen @InShapeMyShape, blev det hurtigt påpeget, at der ikke var en eneste reel plus size-kvinde med i kampagnen. Og stort set udelukkende hvide, trænede og relativt slanke kvinder. Du kan se kampagnen her.

For Laura Thomas står sagen klar:

- For et magasin, der udelukkende skulle handle om kvinders sundhed, foreslår deres forside det komplet modsatte. At fremhæve diæt-kulturen, #fitspo (fitnessinspiration, red.) og urealistiske kropsidealer hjælper ikke nogen.

Kilde: Revelist

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også