Vægt
Selvudvikling

Husk denne besked, når du vejer dig

11. juli 2018
af Charlotte Kobberøe Fink
Foto: Shutterstock
Måske kender du til angsten for at træde op på vægten?

Sygeplejersker er helt fantastiske. Dét kan den amerikanske kvinde Mariah Herrera skrive under på. I forbindelse med en kontrolvejning hos sin læge blev hendes angst for vægtens tal nemlig vendt til en positiv oplevelse takket været en sygeplejerskes lille note.

Herrera havde, lige som mange andre kvinder - desværre - en frygt for at veje sig selv, men hos lægen var hun nødt til at se sin frygt i øjnene. Men da hun skulle træde op på vægten, fik hun øje på en pink seddel, som en sygeplejerske havde sat op på væggen ved siden af.

”Denne vægt fortæller dig KUN tallet for, hvor meget tyngdekraften trækker i dig. Vægten vil IKKE fortælle dig, hvor smuk du er, hvor mange venner og hvor meget familie der elsker dig, eller hvor fantastisk du er,” stod der med sort håndskrift underskrevet ”din sygeplejerske”.

LÆS OGSÅ: Dorthe Kandi: Din vægt siger ingenting om, hvem du er

Vægt er bare et tal

Og den besked ændrede fuldstændig på Mariah Herreras opfattelse af vejningen.

”Jeg afskyede fuldstændig vægte, især efter jeg havde født, fordi jeg tog så meget på i graviditeten. Jeg havde ikke engang lyst til at se på tallene. Men så så jeg noten og helt ærligt, så blev jeg ligeglad! Jeg ved, at jeg arbejder med mig selv hver dag, og ligesom beskeden fortæller, så er vægt bare et tal. Et meget dumt tal,” fortalte Herrera til Refinery29.

Beskeden er hermed givet videre – hav den i baghovedet, næste gang, du træder op på vægten.

Se sedlen her:

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også