Curvy_kandi fortæller om kurver og god stil
Selvudvikling

Jeg elsker min krop – men det behøver du ikke

29. november 2017
af Dorthe Kandi (aka Curvy_Kandi find mig på instagram)
Foto: Kamilla Bryndum
Og din og min krop er ikke et oplæg til debat! Man kan sagtens vise respekt - også for noget man måske selv har andre holdninger til.

”Jeg elsker min krop, men jeg sagde ikke, at du også skulle elske den” – dette citat (frit oversat) så jeg for et stykke tid siden på instagram profilen @scarrednotscared og det bed sig fast.

For det er jo netop så enkelt. Og så svært. For mange har svært ved at accepterer når nogle er eller gør noget, som de ikke er enige i eller selv ville gøre. Det gælder desværre på utrolig mange områder, hvad end det drejer sig om, hvorvidt man vælger at holde meget kort barselsorlov, eller bliver fuldtidsmor eller bare ’tillader sig’ at blive gravid, som Johanne Schmidt Nielsen oplever for tiden, hvor det får folk til at skrive de mest usympatiske kommentarer, fordi de er uenige med hende politisk!

Men også når man er kropsaktivist – eller bare en kvinde, med eller uden former, risikerer man kommentarer om, at man er for tynd, tyk, høj, kort og alt derimellem. Det er desværre ikke ualmindeligt, men det er selvfølgelig altid et udtryk for manglende rummelighed hos afsenderen – men kan vi bare affeje det med dumhed? Måske. Det vil egentligt være klogt, tænker jeg.

Men langt de fleste mennesker bliver ikke overraskende påvirkede af negative og aggressive kommentarer. Som skønne Ida Rud, der oplevede, at en mand helt uopfordret (og uden at de havde haft nogen form for sammenstød eller anden kontakt – ikke at det ville være en undskyldning) råbte ’Fuck dig, din fede so’ efter hende på gaden! Hun har fortalt om det i både en kronik, på @ida_kys og i en ny fantastisk tv-serie ’Tykke Ida’ på DR3, hvor man ser, hvordan hun ryster og græder umiddelbart efter den voldsomme episode. Måske kommer vi aldrig til at forstå og ændre den type mennesker, men ligesom med mange andre ting, må vi som minimum sige fra, når nogen hælder ubehageligheder ud over andre.

LÆS OGSÅ: Tykke mennesker er smukke og kloge

Du må gerne synes al muligt om andres kroppe, men du må holde din mening for dig selv, når det gælder andres krop og personlighed. Det er deres og din mening er ikke interessant eller relevant, med mindre du direkte bliver spurgt af personen selv.

Respekt handler ikke om ’at kunne lide’ eller finde noget attraktivt – det handler jo selvfølgelig bare om respekt. Ligesom man kan have respekt for andres politiske holdninger og valg af kærester - selvom man er helt uenig – så kan man respektere at andre elsker sig selv. Ja, i min øjne burde man være fan af det – for folk, der elsker sig selv er som regel også ret søde ved andre – uanset kropsformen.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også