Curvy Kandi
Selvudvikling

Tykke mennesker er smukke og kloge

20. juli 2017
af Curvy Kandi (find mig på Instagram @curvy_kandi)
Blev du fanget af overskriften – fordi du tænkte ’Løgn!’. Jeg håber det egentlig ikke, men det vil ikke være overraskende...

Blev du fanget af overskriften – fordi du tænkte ’Løgn!’. Jeg håber det egentlig ikke, men det vil ikke være overraskende, for vi fortæller os selv og hinanden mange ting om tykke mennesker, men det er sjældent, at de er smukke og kloge (selvom det selvfølgelig er sådan).

Vi har fordomme. Det har vi alle, men problemet er, når vi lader de fordomme blive til sandheder, som vi ikke udfordrer. Men der kan gemme sig alt muligt forskelligt bag de fordomme, som står i kø.

Her får du tre fordomme, som jeg er blevet mødt med – og hvad der ligger bag:

1. Du spiser ikke sukker – fordi du er tyk - og på slankekur

Jeg har været kurvet/tyk/overvægtig, siden jeg gik i gymnasiet. Men jeg spiser meget sjældent sukker – bortset fra nytårsaften og når mit blodsukker er faretruende lavt. Jeg har nemlig diabetes 1, og synes, det er nemmest at styre mit blodsukker uden at spise sukker.

Læs også: Kender du nogen, der body-shamer? Så giv dem disse 4 gode råd

2. Din mand må være vild med tykke damer

Da jeg var nyforelsket i min mand, talte jeg selvfølgelig med mine veninder om ham, og da en af dem, sammen med mig, mødte min mands ekskone, bemærkede min veninde bagefter, at det da var sjovt, at han først havde været gift med denne slanke kvinde, og nu var vild med runde mig! Jep, det sagde hun sådan cirka.

Men min mand er vild med mig. Punktum. Og selvom udseende selvfølgelig har en betydning, så er det ikke vægten alene, der gør det – helt ærligt! Jeg har været vild med meget forskellige mænd – og hvorfor skulle en mand ikke kunne være vild med både runde og smalle lår?

3. Du dyrker motion for at tabe dig

I en række år cyklede jeg hver dag til og fra arbejde, 25 km om dagen, og min svigerinde bemærkede, at det da var mærkeligt, at jeg ikke var tyndere! Jep, det sagde hun. Men altså jeg cyklede ikke for at blive tynd, men fordi jeg synes, det var fedt. Min krop har været rund i 30 år. Med og uden motion. Når jeg cykler, danser og går i fitness, så handler det om at have det godt med min krop, og at bevæge den, bidrager til det. Det gør mig kort og godt glad – og det er faktisk nok for mig.

Læs også: 11 kendte kvinder om kropskærlighed

Hurra for forskelligheden

Tykke mennesker er – hold nu fast – lige så forskellige som knap så tykke mennesker:-) Og fordomme er jo egentlig bare uvidenhed, så lad os prøve at slippe fordommene og i stedet bruge vores nysgerrighed til at opleve den spændende forskellighed, som mennesker i forskellige størrelser – i både tøj og personlighed -byder på.

Læs også