Kropskærlighed
Selvudvikling

11 kendte kvinder om kropskærlighed

5. april 2017
af Charlotte Kobberøe Fink
Alle kroppe er gode kroppe, og uanset udseende og størrelse fortjener netop DIN krop anerkendelse. Hvis du synes, det ind i mellem kan være svært, så bliv inspireret af disse dejlige kvinders citater om kærlighed til kroppen.

Vi har fundet 11 citater fra ærlige kendte kvinder, som inspirer os til mere kropspositivisme. Og vi er fans!

Klik dig gennem billederne herunder

Serena Williams, tennisspiller:

”Jeg elsker min krop, og jeg vil aldrig ændre noget som helst ved den. Jeg beder jer ikke om at kunne lide min krop. Jeg beder jer bare om, at jeg må være mig.”

Ashley Graham, model:

”Hvis du ser dig i spejlet og siger ”jeg er klam, jeg er grim, jeg er tyk” hver eneste aften, så bliver du klam eller tyk - i dine egne øjne. Helt ærligt, vi er nødt til at begynde at behandle os selv lidt bedre."

Blake Lively, skuespiller:

Efter hun var blevet mor

”Du behøver ikke at ligne en undertøjsmodel. Du har lige udrettet det her fantastiske mirakel, som livet giver os. Efter at have fået et barn, er en kvindes krop virkelig fantastisk." 

Anne Hathaway, skuespiller

Om et DIY-projekt, hvor hun lavede nye shorts ud af et par gamle jeans.

”Der er ikke nogen skam i at lave sine egne shorts, fordi sidste sommers simpelthen er alt for korte til denne sommers lår. Kroppe ændrer sig. Kroppe vokser. Kroppe skrumper. Det er alt sammen kærlighed." 

Jennifer Aniston, skuespiller:

”Alle kroppe er smukke. Lad os se det i øjnene: Vi er alt for kritiske over for os selv - vi er styret af besættelsen af perfektion mens vi forsøger på at nå et helt urealistisk mål.” 

Jennifer Wiener, forfatter til blandt andet ”I dine sko”.

"Livsmål: At nå dertil selv/at opfostre døtre, som ser WW og tænker ”Wonder Woman” og ikke Weight Watchers (Vægt-vogtere – et amerikansk slankeprogram, red.)"

Danielle Brooks, skuespiller i blandt andet ”Orange is the new black”:

”Der er værdi i plus size-industrien. I 2014 indtjente den over 17,5 milliarder dollars. Både modeverdenen og medierne går i høj grad glip af noget. Vi vil shoppe amok, følge moden, føle os hotte og sexede. Vi vil se os selv i magasinerne – på forsiderne. Jeg udfordrer især jer, kvindelige ledere: Vær kvinder, som står op for alle kvinder."

Kourtney Kardashian, TV-personlighed

Om at påvirke sine børns kropsopfattelse

"Vi forældre har så mange samtaler uden at vi tænker over, at børnene lytter. Man siger, at hvis en mor er selvsikker i forhold til sin krop, så er hendes døtre mindre tilbøjelige til at udvikle spiseforstyrrelser. Jeg har det fint med min krop, men jeg er opmærksom på de små ting. Hvis jeg for eksempel siger: ”Jeg hader det her tøj, jeg vil have noget andet på!" Så vil min datter også prøve en hel masse tøj, før hun er tilfreds."

Tess Holliday, model:

I forbindelse med sin graviditet:

”Folk tror stadig, at det er okay at kommentere min krop: ”Du ser da ikke gravid ud", ”du skal nok have firlinger", ”du udsætter dit barn for en risiko", og en række andre uovervejede udtalelser, som er meget langt fra min virkelighed… Jeg er en del af en lille minoritet, som fortæller dig, at det ER okay, at man ikke har den perfekte baby-bule – eller at det er okay, at man ikke kan se den overhovedet. At man godt kan være plus size og få et sundt barn.”

Amber Rose, model:

Om at lære at have selvtillid

"Jeg føler mig altid selvsikker. Jeg tillader ikke mig selv, ikke at føle det... Vågn op og sig: ”Nu går jeg derud, jeg har styr på det i dag, og jeg ser fantastisk ud”. Det er hvad, det er. Du får selvtilliden til at eksistere ved a tale den frem." 

Joy Bryant, skuespiller i blandt andet ”Parenthood”:

”Efter min mening, elsker verden at synge en sang, som går nogenlunde sådan her: Sådan her skal du se ud, sådan her skal du være, den, du er, er ikke godt nok, du skal stile efter at være perfekt.

Det er indimellem svært ikke at høre efter, svært ikke at være enig. Men jeg har danset til den sang alt for forbandet længe. Det er tid til at rense mine øre og skifte til en anden radiokanal."