Selvudvikling

Hanne Boel: Jeg blev træt af mig selv

af Britta Bjerre 22. august 2016
foto Bo Lynge
Efter en periode, hvor der stod ”Hanne Boel” på nærmest alting, var jeg ved at kløjes i mig selv. Ja, sagt ligeud: Kløjes! Så ærligt fortæller sangerinden Hanne Boel i SØNDAG om sin musikalske storhedstid og de mere stille år, der fulgte efter.

Når ”Toppen af poppen” igen ruller over skærmen fra på søndag på TV2, er det denne gang med sangerinden Hanne Boel som en af deltagerne.

I SØNDAG fortæller den nu 59-årige sangerinde, hvordan hun pludselig fik det efter i en årrække at have været en af de bedst sælgende og mest populære sangerinder i Danmark. Og her skal vi lige nogle år tilbage til perioden fra 1988, hvor hun storhittede med albummet ”Black Wolf”, og til 1995-96, hvor der begyndte at blive mere stille omkring hende.

- Efter en periode, hvor der stod ”Hanne Boel” på nærmest alting, kløjes jeg i mig selv. Ja, sagt ligeud: Kløjes! Jeg blev træt af mig selv. Træt af den, jeg blev opfattet som. Jeg følte mig afholdt og taget imod af publikum, bestemt, men samtidig også sat i bås som: Sådan er hun!- Og dér begyndte hele min protest og mit forsøg på at vise, at jeg sandelig også var så meget andet. Det var jeg bare ikke specielt god til. Jeg var ikke specielt god til at bringe folk med mig videre fra 1996 og ind i noget nyt, siger hun befriende ærligt og forklarer videre:

Mere Hanne Boel: Der er en ende på det hele 

Kom til at kaste vrag på

-  I den proces kom jeg til at kaste vrag på det, jeg kunne. Jeg gider ikke engang sige, at det var dumt. Det har bare været min udvikling. Mit liv. Jeg har skullet lære at indse, at der er ting, jeg ikke kan lave om på. I stedet for at blive ved med at forsøge at lave om på det, skulle jeg hellere omfavne det og dyrke det. Og det har taget sin tid, ha! 

Mød også Cæcilie Norby: Jeg har brug for en bagdør

Stopper som professor

Den nu 59-årige sangerinde har de seneste syv år været professor ved Rytmisk Musikkonservatorium i København og har stadig et år tilbage af sin ansættelse. Men derefter stopper hun som professor. For årene på konservatoriet har ikke alene været lærerige for de elever, hun har undervist, ”men også for professorinden selv”, som hun smilende siger.

Sanger på fuldtid igen

For Hanne Boel har fået mod på at vende tilbage til musikscenen igen på fuldtid. Hun har igennem alle årene haft spillejobs og givet koncerter. Men nu vender hun tilbage for fuld udblæsning og med både mod PÅ og mod TIL at være helt sig selv.Og det at sige ja til at medvirke i ”Toppen af poppen”, efter at have takket nej til tilbuddet flere gange tidligere, er et skridt på vejen. Vejen tilbage.

Læs hele det store interview med Hanne Boel i SØNDAG nr. 34. Og se "Toppen af poppen" på TV2, premiere: 28. august.