https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/maj/rydop29-prim.jpg
Selvudvikling

Få hul på oprydningen – 5 tips til at komme i gang

29. maj 2013
af Oprydningskonsulent Kamille Carrinah Sommer
foto: All Over
Vi ved det godt alle sammen. Det er rarest når der er ryddet op. Det er dejligt at kunne finde sine ting, og slippe for at rende rundt om morgenen, og lede efter bilnøgler, solbriller og børnenes penalhus. Sådan kommer du i gang...

Vi ved det godt alle sammen. Det er rarest når der er ryddet op. Det er dejligt at kunne finde sine ting, og slippe for at rende rundt om morgenen, og lede efter bilnøgler, solbriller og børnenes penalhus.

OM KAMILLE SOMMER

Kamille Sommer er uddannet oprydningskonsulent og Feng Shui konsulent, og arbejder professionelt med oprydning som sin niche. Hun skriver hver onsdag hér på Oestrogen.dk

Se mere på hendes hjemmeside: Oprydningskonsulenten.dk

Det er samtidigt skønt når børnene selv kan finde deres ting, fordi de har en fast plads. Det sparer travle mødre for mange ekstra skridt og irritationsmomenter.

Det er bare ikke altid at vi får ryddet op, selvom vi gerne vil. Slet ikke hvis vi er kørt sur i hverdagens hurlumhej.

Hvis du fuldstændig har mistet lysten til at gå i gang med oprydningen, så find motivationen ved disse 5 råd.

Motivationsideer for at komme i gang med oprydningen:
1. Det du gør, kopierer dine børn. Det vil sige, at der er en stor chance for at dine børn "arver" dine oprydningsmønstre. Du har måske selv arvet dine oprydningsmønstre fra din egen opvækst. Dette faktum virker meget motiverende på mange.

2. Gå sammen med en veninde. Hun hjælper dig med at rydde op i dit hjem, og du hjælper hende med at rydde op i hendes. I slår 2 fluer med et smæk, hvis hun står i samme situation som dig. Samtidigt har I hinanden, så der altid er én til at motivere, hvis den ene ikke rigtig orker en dag, så I får fuldført jeres oprydningsprojekter.

3. Giv dig selv en belønning når du har nået dit mål. Måske skal det være en belønning, for hvert rum du får organiseret og ryddet op. Det behøver ikke være en ting - nu har du jo lige ryddet op, men det kan være en oplevelse, f.eks. en lækker middag i byen, en koncertbillet, eller en tur i biffen.

4. Tag billeder af dit hjem. Man vænner sig til hvordan man bor, og derfor er det ikke altid at man tænker over, at det er blevet lidt for pakket. Når du tager fotos, vil du virkelig kunne afsløre om der er rum, der trænger til noget opmærksomhed.

5. Inviter en masse gæster. Især dem der helst ikke skal se at du roder. Der er ikke noget der kan motivere en grundig oprydning, som at vide at svigermor og resten af svigerfamilien kommer på besøg, med den skarpe lup.

Mere fra Kamille: Uønskede gaver - nej tak!

LÆS OGSÅ: Tænker du for meget over ting?

LIGE NU I SHOPPEN

Find kærligheden på 6 måneder med Feng Shui, 150 kr.

Se mere her

Læs også