https://imgix.femina.dk/media/regn-prim.jpg
Selvudvikling

Er du glad igen?

25. juli 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Har du været lidt små-deprimeret på det sidste? Og er det gået over nu, hvor sommeren endelig er kommet? Ja, så har du det som mange af dine medsøstre. Kvinder lader sig nemlig i høj grad påvirke af vejret.

En sommerferie kan lige pludselig føles utrolig lang, når regnen vælter ned, og vejrudsigten minder mest om november-stemning. Grill-aftenerne blev aflyst, de lyse og lange sommernætter blev bare til en drøm, og man bliver mere og mere sommer-sur, som regnvejsdagene skrider frem. Især hvis man er kvinde, viser skriver kk.no. Og selvom det nok ikke kommer bag på nogen, at humøret falder i takt med temperaturen, så viser undersøgelser, at vi faktisk kan blive både fysisk og mentalt syge af dårligt vejr.

Spændinger i luften
Og det går tilsyneladende værst ud over kvinderne. Vi er nemlig mere følsomme, fordi vi producerer flere stresshormoner, lyder forklaringen fra folkene bag norske undersøgelser. Den egentlige årsag hedder elektriske spændinger. De påvirker nemlig vores energiniveau, og når der er dårligt vejr og lavtryk, er atmosfæren ladet med flere positive ioner end ellers, og det kan føre til træthed, hovedpine og depression, skriver kk.no, som også afslører, at vores hormonbalance ændres af lyset - eller mangel på samme.

Nyd det!
Så selvfølgelig er smilene brede lige nu, hvor stranden kalder, og sommerkjolerne alligevel kan luftes. Men det varer jo ikke ved, og får du også allermest lyst til at gå i vinterhi på sofaen foran fjernsynet, når sommeren igen lugter noget mere vinterligt end lige nu, er det ikke vejen frem. Det er nemlig vigtigt at holde sig aktiv og i gang og forsøge at tænke positivt, selvom regnen minder os om, at vi til tider har lyst til at rykke teltpælene til sydligere himmelstrøg. ... men dén havde du nok luret. Så nyd lyset og den skønne sommertid. Så længe den varer.

Læs også