90's Spice Girls Tamagotchi
Selvudvikling

Du ved, du var barn i 90’erne, når …

10. august 2018
af Josefine Gammelgaard
foto: Panthermedia
Venindehalskæder, Diddl-papir, lavalamper og Tamagotchier – hvis du ved præcist, hvad vi taler om, så er du nok barn af 90'erne! Find dit indre 90’er-barn frem, og se, om du kan genkende et par ting fra din barndom.

Du ved, du var barn i 90'erne, når ...

… du hver aften sad naglet til fjernsynet, når Fjernsyn For Dig rullede over skærmen klokken seks – hvad enten det var Kaj og Andrea eller Sigurds Bjørnetime.

… du havde et hav af venindearmbånd, venindehalskæder og venindenøgleringe med turkise og lyserøde sten på. Pænt, må man sige – syntes du i hvert fald.

… dit højeste ønske til værelsesindretningen var en lavalampe eller en af de der seje plasmakugler, der sendte lilla stråler ud til dine fingre, når du rørte den. Og du satte al komfort til side for at eje forskellige oppustelige puder og stole. Gerne i lyserød.

… du faktisk godt kunne få tiden til at gå ved at sidde på trappen og kigge på, at din multifarvede Slinkyfjeder vandrede ned trin for trin.

… du sad forventningsfuldt og fulgte med i Skærmtrolden Hugos skæbnesvangre rutsjebanetur i morgen-tv. HVER morgen.

… du syntes, at alt, der havde med Spice Girls at gøre var fantastisk og jo flere ting, du havde med pigegruppen, jo bedre. Tøj, mapper, brevpapir, plakater, madkasser og drikkedunke – der var ingen grænse for, hvor meget du kunne se på de hotte piger.

… du kunne bruge flere timer på at bygge det mest luksuriøse og perfekte hjem til din Belvilledukke.

… dine forældre og alle andre voksne hele tiden talte om, hvor unikt det var, at I fik lov at opleve årtusindeskiftet – men du aldrig helt selv fattede, hvorfor.

LÆS OGSÅ: 11 ting, du kan takke din lillesøster for...

… du virkelig prøvede at holde dit elskede virtuelle kæledyr i live, men endte med at vågne op til en død tamagotchi hver morgen, fordi den ikke kunne holde en hel nat uden at blive fodret.

… du hver dag slæbte et tykt ringbind med i skole for at bytte Diddle-papir med dine veninder i frikvarteret - og du ville helst have dem på hvidt papir, for det var de sjældne. Men i det hele taget kunne du samle på det meste - lige fra de små figurer i Kinderæg til Pokémonkort.

... Hits for Kids vol. 1 og 2 kørte nonstop på din discman med hitmagere som Aqua, Toy Box, Cartoons, Doctor Bombay, diverse boybands og naturligvis Spice Girls. Nogle gange blev du afbrudt af et bump i vejen på bilferien – selvom du af al magt forsøgte at holde discman’en stille!

… du var glad for din humør-ring og vidste, at du altid kunne regne med den, når du skulle finde ud af, om du var glad, trist, forelsket eller vred.

… du hver lørdag morgen stormede ind i stuen i nattøj for at være klar, når morgenens udgave af Disneysjov startede klokken otte. Det var mildest talt en katastrofe, hvis du skulle gå glip af Bubbibjørnene eller Luftens Helte.

… du kan titelsangene til ”Bjørnen i det blå hus”, ”Far, Mor og Blyp”, ”Bananer i Pyjamas” og ”Nana”. Og du elskede alt ved ”Os det er bare os!” og ”Hva’ for en hånd”.

… du udvekslede dybe følelser med en penneven, du havde mødt for tre år siden på hoppepuden på en campingplads, og som du ikke rigtig kendte – men som helt sikkert havde skrevet i din vennebog!

LÆS OGSÅ: Du ved, I er bedste veninder, når...

… dit yndlingsslik var en sutteflaskeformet slikkepind, som du dyppede i noget syntetisk pulver. Det smagte herregodt, men du endte altid med at være fuldstændig klistret ind. Nogle gange kan du stadig få sangen fra reklamerne ”Big Baby Pop” på hjernen.

… din Furby var dit barn og dit et og alt.

… du ved, at turkis øjenskygge og glimmergel på kinderne var the shit!

… du kan huske, da Polly Pocket-figurerne skiftede fra at være mikroskopiske plasticdukker med tøjet malet på kroppen til at blive lidt større Barbielignende dukker med udskifteligt gummitøj, som gik i stykker, hvis man var lidt for ivrig.

… du har haft adskillige mere eller mindre blodige slåskampe med dine søskende om, hvis tur det var til at klare den næste bane i Mario på den gameboy, I havde til deling.

… du købte dig fattig i alt muligt slik, der var så langt fra nutidens politisk korrekthed, som det kunne være. Listen tæller blandt andet cigarettyggegummi og lakridser formet som afrikanske masker.

LÆS OGSÅ: Du ved, du er vokset op i en større søskendeflok, når...

… du græd igen og igen, hver gang du så Løvernes Konge, og Simbas far faldt ned i kløften.

… det ikke var noget problem, at dit hår var sat op i tre eller fire rottehaler med forskelligfarvede glimmerelastikker – bare der lige hang to lange totter ned i panden, ligesom dem fra Spice Girls havde!

… du har haft utallige former for ”slim” – og ikke samme slags, som børn selv laver i dag. Det tæller både plasticpølsen med slim og et lille dyr indeni, slim-hånden, man sad fast på væggen, når man kastede med den, og prutteslimen i krukken, som kunne sige lækre lyde, når man stak fingrene derned.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_4.png

Læs også