https://imgix.femina.dk/media/article/lillesoester.png
Selvudvikling

11 ting, du kan takke din lillesøster for …

1. september 2017
af Karoline Mathilde Rasmussen
Foto: Shutterstock
Der har måske ikke altid været rendyrket harmoni mellem jer - men vi har faktisk ret meget at takke vores lillesøster for.

1. Hvor kompetent en debattør, du er blevet. Primært fordi du har haft et utal af diskussioner over følgende: Smaskelyde, for høj/hurtig vejrtrækning, den sidste bolle i brødposen, pladsen ved siden af jeres mor – fortsæt selv rækken. Den er meget længere.

2. Det faktum, at du sikkert ville gøre et fremragende job som hemmelig agent. Du vil helt sikkert afvise det i en åben konfrontation, men vi ved ligeså godt som du, at du flere gange har rodet rundt i din lillesøsters ting, mens angstens sved er løbet ned ad ryggen af frygt for, at de pludselig ville komme hjem og opdage dine ugerninger.

3. At du alle dage har haft en personlig tjener til at udføre de ting, du ikke selv orkede. Gå ned med skrald? Vil ikke. Tømme opvaskemaskinen? Vil ikke. Støvsuge huset? Vil ikke. Så er det heldigt, at en lillesøster næsten altid kunne overtales eller bestikkes til at lave det beskidte arbejde (oftest for den rimelige hyre af 50 øre eller en mintpastil).

4. Din veludviklede beskyttertrang. Måske har I lige haft et skænderi (jævnfør punkt 2), men det ændrer altså ikke på, at INGEN skulle slippe godt fra at drille DIN søster i skolegården.

5. Hvor god du er til at få et toiletbesøg overstået med lynets hast. Ret tidligt i tilværelsen lærte du nemlig, at den slags skal gå tjept, hvis ikke du vil miste den gode plads i sofaen.

6. At du aldrig nogensinde er løbet tør for tøj. Fordi intet tøjskab er bedre end din søsters.

7. Din raffinerede retfærdighedssans og fornemmelse for millimeterdemokrati. En lineal kunne sagtens blive nødvendig, når der skulle hældes cola op i jeres to glas, så du forstår virkelig, hvorfor man siger, at man bør dele sol og vind lige - du kender nemlig til uvejret der bryder ud, hvis man ikke husker dét gode råd.

8. At komme sig ovenpå livets store skuffelser. I dag synes du sikkert, at din lillesøster er det bedste i verden, men da du var yngre, begræd du det faktum, at hun ikke var "en sej storebror på 18 år."

9. Din imponerende evne til at gemme chokolade, osterejer og bland selv-slik på strategiske steder, så det er dig – og KUN dig – der kan finde det. Og det er en evne, som også er god at have med sig i voksenlivet. Særligt når man får børn.

10. At håndtere misundelse på mere (eller mindre) hensigtsmæssige måder. Bare fordi den yngste altid fik lov til alting – modsat dig, selvfølgelig.

11. At du aldrig har stået alene. Hverken på familiefotos, når du har grædt over ulykkelig kærlighed, eller når jeres forældre har været tåbelige, urimelige og givet jer stuearrest.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også