https://imgix.femina.dk/media/sondag/2014/06/23/dorte-fals/dorte-fals-stor.jpg
Selvudvikling

Dorte Fals om sit ægteskab med nyhedsvært: Vi er drønkedelige

2. juni 2014
af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker
foto All Over Press
Dorte Fals, der er tv-vært på nyhedsmagasinet Penge har kendt sin mand Klaus Bundgaard, der er vært på TV Avisen, i 25 år. Og hvis hun selv skal sige det, så er de på en eller anden måde drønkedelige

Da Dorte Fals begyndte som vært på »Penge«, der altid sendes onsdag, var hendes mand, Klaus Bundgård Povlsen, fast vært på programmet »Kontant«, der altid sendes tirsdag.

Det er der da noget power-par over. Og det er der stadig, nu, hvor Klaus Bundgaard er rykket over og er blevet nyhedsvært på TV-Avisen.

Selv ler Dorte Fals af udtrykket power-par.

- På en eller anden måde er vi jo drønkedelige, Klaus og jeg. Vi har kendt hinanden i over 25 år, vi har to børn, som det går godt, og som vi har det godt sammen med, og alt, hvad jeg kan sige, er, at vi bare har været heldige, at vi har fundet den rigtige. Dermed ikke sagt, at alt er rosenrødt. Vi har også vores ture. Men bare aldrig nok til, at vi nogensinde har overvejet at gå fra hinanden, siger hun til SØNDAG.

Mette Blomsterberg om krise i ægteskabet: Det var 2 væmmelige år. På søndag.dk fortæller hun om den ægteskabelige krise

Gad ikke mødes med Klaus Bundgaard

Det var ikke bare kærlighed ved første blik, ikke for hendes vedkommende i hvert fald, da de mødte hinanden ved det københavnske karneval i 1986. Og dét på en date arrangeret af Dortes veninde Dorthe, som på det tidspunkt var kæreste med Klaus' ven Michael.

- Jeg havde været til karneval to aftener i træk og havde tømmermænd og gad bare ikke skulle møde ham Klaus. Jeg havde i øvrigt slet ikke brug for at møde nogen, for jeg boede stadig sammen med min gamle kæreste, som jeg havde kendt siden gymnasiet, men vi var ved at splitte op. Og det, jeg drømte om, var at prøve at bo for mig selv. Men så mødte jeg bare Klaus lidt for hurtigt, siger hun og tilføjer:

- Vi skulle kun lige mødes over en enkelt øl. Det fik vi så. Og så fik vi én øl til. Og én til. Og så tog jeg hjem. Alene. Men da jeg så mødte ham igen nogle uger senere, kunne jeg godt mærke, at det alligevel skulle være ham.

Tv-vært om ægteskab: Vi kalder det et arrangeret ægteskab. På søndag.dk afslører hun, hvad det betyder

Men på trods af kemien, så gik der alligevel seks år før de flyttede sammen. Men så gik det også hurtigt derfra.

- Jeg var bare ikke klar til at blive rigtigt kærester. Derfor gik der seks år, før vi for alvor flyttede sammen. Det vil sige, at vi droppede min lejlighed og købte hus sammen. Da var jeg så også blevet gravid, og det var, som om det var med til, at vi sagde: Okay, nu er det sgu for alvor alvor, siger Dorte Fals.

Mia Lyhne er alenemor til tvillingerne Andrea og Asta, som hun har fået med en donorfar. Og det har været en travl tid, erkender hun. Så travl, at hun ikke vil anbefale andre at få børn alene, siger hun på søndag.dk

Vi planlagde os ud af tingene

Hvordan har det været at kombinere to tv-vært-karrierer og to børn, hus og have osv., osv.

- Vi har ikke på nogen måde haft kampe om, hvem der skulle trække sig i forhold til hvem, og hvem der skulle gå glip af noget i forhold til den anden. Men det har været heldigt, tror jeg, at det først var senere, vi begge kom på tv. Mens børnene var små, var jeg i en fast vagtplan på TV 2 Lorry, og Klaus var journalist på Politiken, og jeg husker det som, at vi planlagde os ud af tingene, og så havde vi en sød babysitter, hvilket også var nødvendigt, siger hun.

Læs også