Dorte Fals
Selvudvikling

Dorte Fals: Nu skal jeg noget andet

29. januar 2018
af Rikke Hast
foto: Kristian Septimius Krogh, makeup: Ulla Glud
Forandringens vinde blæser over Dorte Fals i år. Magasinet ”Penge”, som Dorte har været frontkvinde for de seneste ti år, er blevet sendt for sidste gang, og hun er nu blevet livereporter i DR Nyheder. Privat kan hun snart fejre sølvbryllup.

2018 er et forandringens år for den erfarne tv-vært Dorte Fals, 57. Efter 10 år som frontkvinde på DR-magasinet ”Penge”, som i december blev sendt for sidste gang, er Dorte netop begyndt på sit nye job som livereporter i DR Nyheder.

– Jeg er inde i en forandringsproces på mange plan, og jeg skal i virkeligheden til at definere mit liv igen. Magasinet ”Penge” har været en stor del af min identitet igennem 10 år, nu skal jeg så noget andet, og det er, når jeg får tænkt efter, helt o.k., siger Dorte.

Dorte er typen, der er åben for forandringer. Jobbet som vært på ”Penge” fik hun da også i sin tid, fordi hun var hurtig til at springe til som vikar, da muligheden bød sig. Dengang kom hun fra et job som vært på DR2’s Temalørdag og var netop begyndt at lave noget radio, som hun egentlig også syntes var spændende.

– Der sker så mange uventede ting i branchen, som gør, at det aldrig bliver statisk, og det har jeg det egentlig godt med. Grunden til, at jeg blev hængende på ”Penge” i så mange år, har nok været, at programmet hele tiden har udviklet sig og er fulgt med tiden. Og så kunne jeg godt lide at arbejde med et program, der gjorde fakta spiseligt igennem noget, seerne kunne identificere sig med. Og de reaktioner, vi har fået igennem årene, har da også været fantastiske. Jeg er faktisk stolt over at have været med til at gøre folk klogere på noget så vigtigt som deres økonomi.

Dorte Fals: Ikke to dage er ens

I sit nye job som livereporter skal Dorte ud og interviewe kilder og samle stof ind, og det har hun selv ønsket.

– Jeg får faste vagter, og skal dække det, der sker i løbet af den tid, jeg er på arbejde. Det kan være interviews med politikere eller livegennemstillinger til TV Avisen. Det er jo noget andet end værtsarbejdet på ”Penge”, og det er så nyt endnu, men jeg tror, det er noget for mig. Jeg kan godt lide, at der ikke er to dage, som er ens, tilføjer hun.

Dorte er egentlig uddannet jurist, men kort efter sin sidste eksamen på jurastudiet begyndte hun på den journalistiske tillægsuddannelse, og siden har hun arbejdet som journalist.

– Det har jeg ikke fortrudt. Det kan godt være, at der er flere penge i jura. Men penge er ikke alt, og lønninger har aldrig været en drivkraft for mig. Hvis ikke, jeg har brændt for det, jeg lavede, så var det lige meget. Journalistik passer helt klart bedre til mit temperament.

LÆS OGSÅ: Dorte Fals om sit ægteskab

Alene hjemme

Også på privatfronten sker der ting og sager hjemme hos Dorte og hendes mand, tv-kollegaen Klaus Bundgård Povlsen. Parrets to døtre er nemlig blevet voksne og er på nippet til at flytte hjemmefra for alvor.

– Nu bliver Klaus og jeg alene hjemme og dermed helt frie igen. Det er lidt vildt, men vi har også nået at vænne os til det. Vores yngste, Emma, flytter hjemmefra nu efter at have været på højskole, og Katinka er jo kun hjemme for en kort bemærkning efter hendes tur til Tasmanien. Og det er egentlig helt o.k. De kan jo stadig komme hjem til frikadeller engang imellem, ler Dorte.

”Nej tak” til æresport

Til sommer kan Dorte og Klaus fejre sølvbryllup, og Dorte mener, at de nok vil fejre begivenheden med en lille rejse i stedet for en stor formelt anlagt fest.

– Når vi så kommer hjem, så tror jeg, vi holder en dansefest. Noget med at svinge stængerne, ikke det der med at sidde ned for længe. Det skal være afslappet og sjovt, ikke formelt. Jeg forbinder slet ikke mig selv med at være kommet i sølvbryllups-alderen, men det er jeg jo. Det er ret svært at forholde sig til.

Økonomiske kvinder

Dorte Fals har ofte kunnet bruge den viden, hun har fået igennem sit arbejde på ”Penge” i sit eget liv, selv om hun må erkende, at hun ikke bruger den helt nok.

– Jeg er jo ligesom alle andre slem til at udsætte alt muligt privatøkonomisk. Hvis du spørger min bankrådgiver, synes hun nok ikke, at jeg har brugt min viden nok. Ha, ha…! Men det er alligevel mig, der har mest tråd i privatøkonomien hjemme hos os. Altså, Klaus er god til at bruge penge, det er slet ikke det, men jeg har nok overblikket over vores økonomi. Det er ligesom bare blevet sådan. Jeg hader også de der dogme-agtige fordomme om, at kvinder er sådan nogle, der bare bruger løs på sko og tasker, for det er ikke det, jeg oplever. De fleste kvinder er meget økonomisk bevidste. De googler intenst for at se, hvor de kan få mest for pengene, og de er grundige. Kvinder ved rigtig meget om økonomi.

Læs hele interviewet med Dorte Fals i ugens SØNDAG.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_0.jpg

Læs også