https://imgix.femina.dk/media/article/dodo-primaer.jpg
Selvudvikling

Dodo om sit ægteskab: Vi er vokset ind i hinanden

16. juli 2015
af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen
Sangerinden Dodo og hendes mand Rud har kendt hinanden, siden hun var 17 år, og lige så længe har de spillet sammen i Dodo & The Dodos.

Dodo: Jeg er et enten-eller menneske. Læs hvad hun mener med det her

Det bliver mig, der får dig til sidst!

– Vi er det, der kommer tættest på at være Danmarks ældste band næst efter tv.2, siger Dodo, der stadig husker, at Rud, allerede da de mødtes, proklamerede: »Det kan godt være, at du tror, du skal alt muligt andet nu. Men det bliver mig, der får dig til sidst«. Hvilket han jo fik ret i, for parret har holdt sammen siden dengang og er fast sammentømrede.

Alberte Winding vil ikke længere være hende med tårer løbende ned af kinderne og mascara over det hele! Læs det åbne interview på søndag.dk

Vant til kvinder

– Rud kommer fra den her familie, hvor der var tre søstre. Han var vant til kvinder, allerede før han mødte mig, hvilket må siges at være en fordel. Rud vidste tidligt, at han skulle noget med musikken og uddannede sig til studietekniker, og allerede dengang var jeg meget imponeret over hans professionalisme og stålsatte målbevidsthed, fortæller Dodo til SØNDAG.

At arbejde sammen er en udfordring

I 1986 udgav Dodo and the Dodos deres første album, som blev supergodt modtaget, og siden har parløbet mellem Rud og Dodo været både professionelt og privat.

– At hænge sammen både professionelt og privat er selvfølgelig en udfordring. Professionelt hænger vi jo også sammen med de tre andre i bandet, og her betragtes vi ikke som et par, men som to medlemmer af et band, der ikke altid er enige. Det kræver naturligvis både noget af os og af resten af bandet.

Annisette fik et varsel om sin mand Thomas Koppels død – læs hvordan her

Ond humor og sentimentalitet

– Vi er vokset ind i hinanden, og jeg ville ikke være »os« foruden. Vi har begge den ondeste humor og kan grine, så tårerne triller. Og så er både Rud og jeg dybt sentimentale og kan få »mimrelæber« over royale bryllupper og store sportsbegivenheder. Desuden deler vi historie, og det gør i virkeligheden vores forhold enormt stærkt. Jeg ville føle mig amputeret uden Rud. Jeg tænker ofte over, hvor heldigt det er, at vi har mødt hinanden. Rud og jeg er ikke mindst så tætte, fordi vi er arbejdskammerater på godt og ondt.

Hinandens livsvidner

Jeg tror ikke, der ville være så mange, der gik fra hinanden, hvis de arbejdede sammen. Det er jo i samarbejdet, og der hvor der kræves en ekstra indsats, at man finder ud af, hvor godt man svinger med et andet menneske. Rud og jeg er ikke mindst via vores arbejde blevet hinandens livsvidner, og dermed har vi noget uerstatteligt sammen. For det, vi har, ville vi aldrig kunne genskabe med andre. Jeg synes, at vi er så heldige, at det har

kunnet lade sig gøre. Desuden kan vi være fuldstændig os selv, når vi er sammen. Slappe af og bare være, siger hun til SØNDAG.

Flyttet fra hinanden

Én knast har der dog været i forholdet imellem Dodo og Rud.

-Dengang jeg flyttede fra Rud og fik min egen lejlighed. Jah... jeg ved ikke, hvad der stak mig. Jeg tror måske bare, jeg ville teste både ham og mig selv, finde ud af, hvor seriøst vi egentlig ville det her. I hvert fald varede det ikke længe, før Rud også var i den lejlighed. Vi griner stadig sammen ad den episode, og vi har heller ikke gentaget den, siger Dodo til SØNDAG.

https://imgix.femina.dk/soendag-artikelbanner-et-familietraef.jpg

Læs også