https://imgix.femina.dk/media/sondag/2014/05/21/annisette/annisette-stor.jpg
Selvudvikling

Annisette fik et varsel om Thomas Koppels død

19. maj 2014
af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker
foto Heidi Maxmilling, All Over Press
Ti dage før Thomas Koppel døde af et hjertestop skrev Annisette en sang om en drøm hun havde haft. I dag kalder hun det et varsel om Thomas Koppels død. Først nu – otte år efter hans død synger hun sangen

Da Annisette var helt ung og ny på den danske musikscene mødte hun en mand, der skulle komme til at have stor betydning for hendes liv - både privat og på scenen. I 1967 mødte hun Thomas Koppel, året efter udkom The Savage Roses debutalbum, og resten er historie.

De to dannede par - både privat og musikalsk helt frem til hans død for otte år siden. Han døde af et hjertestop ved sit klaver i deres lille hus på en bjergtop i Puerto Rico.

Også skuespiller Kirsten Olesen - bedre kendt som Agnes fra Matador - har mistet sin mand. På søndag.dk fortæller hun, hvordan hun helt til det sidste var overbevist om, at han ikke skulle dø

Ti dage før han døde skrev Annisette en tekst på baggrund af en drøm hun havde. Og allerede dengang fornemmede hun at drømmen og teksten hun skrev, var et varsel om det der kom til at ske ti dage efter.

- Jeg følte, at den var et varsel på, at vi skulle have været taget væk i tide. Så havde Thomas måske levet i dag. At bo på en bjergtop, med langt til hjælp, når noget sådant sker, er ikke det bedste. Teksten handler om en storm, der kommer igennem vores værelse, og værelset har hverken loft eller vægge, og da stormen ser mig, siger den: »Hvad laver du? Se at komme væk. Det her sted tilhører ingen. Og ingen tilhører mig. Vent ikke på en anden dag. Den dag vil være for sent. Skynd dig, skynd dig. Ellers bliver det for sent! Tag væk i tide«. Men det gjorde vi så ikke, fortæller Annisette til SØNDAG.

Tv-vært Katrine Hertz Mortensen fik angstanfald efter sin mors død. På søndag.dk fortæller hun, hvordan hun kom ud af angsten

Sangen blev lagt væk

Annisette nåede at vise Thomas Koppel teksten, og han syntes han ikke lige, det var noget, de kunne bruge til det album, de var i gang med, så hun lagde det væk til en anden gang.

Men nu er teksten fundet frem igen, og det er første gang Annisette synger sangen, der har fået navnet The Storm. Den er med på The Savage Roses nye album, der har fået titlen »Roots of the Wasteland«.

Og egentlig var det ikke planen. Men sangen kom alligevel med.

På søndag.dk fortæller Annisette hvordan hun egentlig havde det med at synge efter hendes livs kærlighed og musikalske partner Thomas Koppel døde.

Det viste sig først på den allersidste dag af indspilningerne af det album, der markerer det 45-års jubilæum, som Savage Rose havde sidste år.

Læs også