https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/april/teknologi-prim.jpg
Selvudvikling

Coach: Bliver du styret af teknologien?

25. april 2013
af Charlotte Lotus Sommer
foto: All Over og Privat
Hvor meget har du været ”på” i dag? På facebook, på mobilen, på nettet, i mailboksen..? Mulighederne for at distrahere sig selv er uendelige – men de mange muligheder har også en bagside…

Mulighederne for at være "på" bliver flere og flere. Facebook, Twitter, mobiltelefoner, apps, mails, blogs osv. osv. osv. Listen er lang. Og hvor er det dog super fantastisk med alle de fede muligheder teknologien giver os. Verden er blevet mindre og det er blevet lettere end nogensinde at have kontakt med hinanden. Dog har det også den bagside, at mange mennesker glemmer at være kritiske omkring, hvordan de bruger teknologien, så det er teknologien, der kommer til at styre dem i stedet for omvendt.

OM CHARLOTTE LOTUS SOMMER

Jeg hedder Charlotte Lotus Sommer og er Oestrogens nye ekspert indenfor personlig udvikling.

Jeg er foredragsholder, mentor, provokatør og inspirator og jeg ejer charlottesommer.dk, hvor jeg hjælper mennesker med at opnå mere positiv energi, power og personlig udvikling.

Personlig har jeg kæmpet mig tilbage til livet, når alt så sort ud, specielt efter tabet af min mor som 20 årig. Jeg har valgt at tage ansvar og kæmpe for mine drømme og være en fighter, og nu ønsker jeg at støtte dig i at gøre det samme!

Jeg har en bachelor i sundhedsfremme og psykologi og er derudover uddannet business og lifecoach fra Manning Inspire, hvor jeg også har mastermodulerne Public Speaking og Enneagrammet.

Min store drøm er, at flere kvinder begynder at tro mere på dem selv og gå efter deres drømme og ønsker. Jeg glæder mig til at kunne inspirere, motivere og udfordre dig til at gøre det samme.

Allerede nu kan du få gode tips og tricks til, hvordan du får mere Positiv Energi, Power og Personlig Udvikling, via mit nyhedsbrev.

Du kan tilmelde dig her på min hjemmeside

Jeg glæder mig til at møde dig!

Lige nu sidder jeg på en hyggelig cafe og skribler det her blogindlæg specielt til dig. Overfor mig sidder fire tøser og taler lystigt sammen. Det ser ud, som de virkelig hygger sig. Dog er der en ting jeg bemærker. På bordet ligger der fire mobiltelefoner, der i ny og næ siger et bip, fordi en mail eller en sms tikker ind, hvorefter en af pigerne tager telefonen op og tjekker den. De har siddet her i en time nu, og indtil videre har jeg talt 15 gange, hvor de er blevet forstyrret af en af telefonerne.

Det får mig til at tænke. Hvorfor sidder de på cafeen sammen, hvis de i virkeligheden hellere vil skrive eller tale med dem i den anden ende at telefonen?

Jeg vil hurtig skynde mig at sige, at jeg selv har været stor slem til netop dette, og stadig arbejder koncentreret på at blive bedre til at være tilstede, når jeg sidder overfor nogen jeg holder af. Det er ikke altid let, fordi jeg er meget nysgerrig, og gerne vil vide, hvad der foregår på Facebook, på min mail osv. Men jeg er begyndt at lægge mærke til, hvordan det både stresser mig, og ødelægger muligheden for dybt og koncentreret nærvær.

Ikke nok med at teknologien giver os mange fede muligheder, det har efter min mening desværre også den bagside, at fjerne vores koncentration og vores fokus fra nuet. For hvis vi nu stopper op et øjeblik, trækker vejret og virkelig spørger os selv: Hvorfor sidder vi overfor en person vi påstår vi gerne vil være sammen med, hvis vi ikke tager os tiden og energien til at være nærværende? Skylder vi ikke både os selv og den anden det?

Jeg ønsker det bedste for dig, og hvis du ikke er opmærksom på netop dette tror jeg desværre at teknologien kommer til at styre dig og ikke omvendt. Og vil det ikke være ærgerligt?

De bedste hilsner

Charlotte Lotus Sommer

MERE FRA CHARLOTTE: Har du en indre slavepisker?

ELLER: Hvad siger dit hjem om dig?

TEST DIG SELV: Er du god til at sige fra?

LIGE NU I SHOPPEN:

Få et personligt årshoroskop fra astrolog Lejla Lindholm Christensen, kr. 500

Se mere her

Læs også