https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/november/pianeves-prim.jpg
Selvudvikling

Clairvoyante Pia taler med de afdøde

28. november 2012
af Isabella Grønvall
foto: All Over
Clairvoyant Pia Neves kan i dag tænde og slukke for sine evner, men det har ikke altid været sådan. Og det er stadig følelsesmæssigt hårdt at skabe kontakt til de døde - især hvis deres død er forårsaget af en anden.

Pia Neves er vokset op som et helt almindeligt barn i et helt almindeligt hjem. Sådan da. For hun har altid følt sig utrolig gammel og hun kunne mærke sin evne i en meget ung alder. Som barn drømte Pia om ting, der senere skete i fremtiden, og hun havde stærke fornemmelser om andre mennesker. Hun talte helt rent i en alder af halvandet år, plus at hun også snakkede et andet, ukendt sprog. Hun fortalte sin familie, hvad de forskellige ting i huset hed på det fremmede sprog, men desværre har de aldrig fundet ud af, om det var et rigtigt sprog eller ren volapyk hun talte, for de optagelser af sproget, de lavede, brændte inde i et skur, før de fik dem undersøgt.
I dag arbejder Pia som skolelærer og clairvoyant. Hun rejser rundt i hele landet for at hjælpe pårørende med at få kontakt til en savnet afdød. Derudover har hun en klinik ved Nørreport station, hvor hun også udfører sin clairvoyance.

Fra mit arbejde kan jeg fortælle, at man ALDRIG kan skue hunden på hårene. Man ved aldrig hvad der gemmer sig bag et menneske. Blandt de værste forbrydere i Danmark, har jeg set de allermest bange små drenge. Og jeg takker for alle dem der kommer hos mig, jeg lærer noget nyt hver eneste dag...

Citat: Pia Neves,clairvoyant

De clairvoyante fornemmelser
"Jeg kan huske, at jeg som helt lille nogle gange tænkte om nogen, at jeg skulle holde mig væk fra dem. For eksempel var der en mand, som jeg ikke ville hen til. Jeg kunne ikke lide ham. Han blev senere hen dømt i en sag om pædofili," fortæller Pia Neves til Oestrogen.dk om sin opvækst med de clairvoyante evner. Senere hen fik hun også "beskeder" om folk omkring sig:
"Det kunne for eksempel være, at jeg skulle være "på vagt" eller måske det helt modsatte: At den her person kunne jeg virkelig stole på," fortæller Pia.
Senere hen kunne tanker som "vi må hellere tage hjem til den og den i år, for det bliver hendes sidste jul" lige pludselig strejfe hende, og som teenager, når hun snakkede med sine veninder om kæresteproblemer, mærkede hun også sin evne:
"Jeg fik fornemmelser af, hvordan det ville gå mine veninder og deres kærester, alt imens jeg sad og lyttede til dem."

LÆS OGSÅ: Er håndlæsning noget for dig?

Hvem besøger en clairvoyant?...

På Pias klinik kommer alt fra mennesker med helt almindelige problemer, til prostituerede, homoseksuelle, der ikke tør at springe ud, narkoforbrydere og mordere. Selv siger hun:

"Hvordan de mennesker er kommet frem til mig aner jeg ikke, men jeg takker hver eneste dag for, at de kom min vej forbi. Min evne har gjort mig til verdens mest rummelige menneske".

Er du interesseret i en session på Pias klinik behøver du ikke at have nogle spørgsmål, fordi når bruger sin evne til at mærke dig, vil hun se alt, der er at se. Hun fortæller også at hvis man stiller et konkret spørgsmål, skal man kunne tåle begge svar, altså ja og nej.

En session på hendes klinik varer 60 min, og så kan du vælge at stille spørgsmål, hvis der er noget du vil have uddybet. Hun bruger hverken kort, sten eller krystaller, hun bruger kun sin evne til at mærke dig som menneske.

Ikke den eneste clairvoyante!
I lang tid gik Pia gik rundt med de her drømme og fornemmelser og vidste ikke, hvor de kom fra. Hvad det var. Men en aften, da hun sad og så fjernsyn, fik hun langt om længe svar på sit spørgsmål.
"Da Åndernes Magt kom i fjernsynet i 90'erne tænkte jeg "Gud, jeg er ikke den eneste i verden". Det var en øjenåbner. Jeg tænkte, at jeg jo så åbenbart bare var clairvoyant. Det kunne forklare det hele," fortæller Pia Neves, der senere hen har fundet ud af, at hendes evne kommer fra hendes tipoldefar. Samtidig besluttede hun, at hun skulle styre evnen og ikke lade evnen styre hende:
"Jeg sagde jeg til mig selv, at hvis jeg skulle have den her evne, så ville jeg altså også selv bestemme, hvornår jeg skulle mærke noget."
Hun besluttede sig for at studere halvandet år på ´Steen Kofoed og Steen Krarups Institut for Clairvoyance´, netop for at lære at styre sine evner og for at sikre sig at hun kan bruge dem helt optimalt. Pia beskriver det som en lang og fantastisk rejse ind og ud af hendes eget og andres sind.

Mange følelser efter en clairvoyance
Men selvom Pia har lært utroligt meget på Instituttet, kan det stadig godt være psykisk hårdt at have clairvoyante evner. Det kan for eksempel være, når hun sætter sig ind i mordsager. Én ting er at tage kontakt til de døde, men når deres død er forårsaget af en anden er det psykisk meget hårdt.
"I mordsager er jeg altid nødt til at stille ind på ofret og se forbrydelsen gennem ofrets fysiske og ikke mindst psykiske følelser og oplevelser. Det er forfærdeligt. Men hvis jeg på nogen måde kan hjælpe nogen pårørende med at få svar og dermed mere ro,er det det hele værd", fortæller Pia. Men hun har også kontakt til afdøde ved andre lejligheder. Pia kan nemlig også hjælpe, hvis man ønsker at skabe kontakt til én, man har mistet. Også dér kommer følelserne tit i spil.
"At skabe kontakt mellem en mor og hendes afdøde barn er så utroligt hjerteskærende. Bagefter har jeg tit brug for at være stille - bare have ro omkring mig i noget tid", fortæller Pia videre.

LÆS OGSÅ: Spiritualitet gør dig lykkelig

Prøv selv clairvoyance
Har du nogle ting du er i tvivl om? Her på Oestrogen.dk kan du købe 30 minutters telefonsession med Pia. Du kan som sagt stille et konkret spørgsmål, men Pia foretrækker dog selv at pejle sig ind på problemet. Du kan spørge om stort set alt, men af etiske årsager ønsker Pia ikke at svare på spørgsmål om 3. person eller børn under 12 år. Hvordan kan hun mærke mig igennem telefonen, tænker du måske? Pia har også selv lidt svært ved at forklare det, men hun fortæller:
"Det er vel lidt som at søge information på en server - det er lige meget, hvor man gør det fra og hvordan - informationen er den samme. Og der er også noget ved mine evner, som jeg bare ikke skal kunne forklare, tror jeg."

Læs også