https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/november/krumme-prim.jpg
Træning og kost

Er håndlæsning noget for dig?

20. november 2012
af Isabella Grønvall
foto: All Over og privat
Her på redaktionen er vi dybt fascinerede af håndlæsning! Hvordan kan man ud fra et par linjer i hånden aflæse folks personlighed? Hvordan foregår det? Derfor sendte vi vores 18-årige journalistspire på besøg hos Danmarks bedste håndlæser …

Jeg går over Rådhuspladsen i København og tænker "Hvad er det jeg har rodet mig ud i?" Jeg er på vej til håndlæser og jeg har aldrig rigtig troet på den slags. Når jeg tænker på det spirituelle, kan jeg ikke lade være med at forestille mig ældre kvinder med store krystaller hængende om halsen…
Men Krumme ser heldigvis helt almindelig ud. Jeg tager plads ved det aflange bord, afslappet efter at jeg har fået sat ansigt på Krumme, men stadig en lille smule nervøs for, hvad der kommer til at ske.


Marias hænder

Hokus pokus, eller?
Krumme kigger ned på min hånd og fortæller mig hurtigt, hvor spirituel, jeg er. Hun vender og drejer min hånd og siger så "I sådan en ung alder, er du så overhovedet klar over, hvor vild du rent faktisk er?". Jeg mærker rødmen stige op i kinderne og ryster - nok lidt ubevidst - på hovedet. det er jo ikke sådan noget, man normalt får at vide. Hvor tit siger vi den slags til hinanden?
Hun studerer fortsat linjerne i min hånd:
"Du er sindssyg følsom, og det er ikke helt nemt at være dig. Der skal nogle år på bagen, før du mærker følelsen af, at du ikke behøver tage ting så nært. Mærker at forskellige ting slet ikke er så grænseoverskridende. Det får man mere tjek på med alderen."
Linjerne fortæller også om mit forhold til andre mennesker:
"Du kan have svært ved at distancere dig fra andre mennesker. Du kommer hurtigt til ligesom at træde ind i dem. Rent energimæssigt kan du mærke, hvordan andre mennesker har det, uden du overhovedet har talt med dem."


Marias blindtegning

Stor personlighed
Hun tager fat i den blindtegning, jeg har lavet af min hånd. Det ligner en børnetegning. Ud fra den kan hun da umuligt sige nogle ting om mig, tænker jeg. Men hun kigger på den og peger på de punktummer, jeg har lavet, og forklarer så:
"Hver gang der er et nyt skridt, skal du lige have dig selv med. Hele tiden skal du lige mærke efter - er du der, er du tilstede?!"
Hun lægger også mærke til, hvor lille min tegnede hånd egentlig er i forhold til papiret.
"Dét handler om, at du går og gemmer dig lidt i forhold til, hvor meget du egentlig fylder. Din personlighed er stor, du fylder rigtig meget, og er måske bange for at fylde for meget, fordi du samtidig også er genert. Så du kommer til at modarbejde dig selv."
Det er underligt at sidde der. Krumme holder mit blik fast med sine øjne, og på den ene side har jeg lyst til at komme væk derfra. Det er så intenst og grænseoverskidende, og jeg føler mig uendelige genert. Hvordan håndterer man, at få sådan nogle ting at vide om sig selv? Men samtidig er det så fascinerende, så spændende. Og så rigtigt! For jeg må igen give Krumme ret: Jeg kan sagtens være smilende, åben og snakke med folk, men jeg har altså en tendens til at blive genert og lukket, når de kommer lidt for tæt ind på mig.


Når linjerne mødes
som et stjerneskud

Det vildeste stjernebarn
Krumme læser videre i min hånd og siger:
"Dine linjer danner nogle stjerneskud her, og stjerneskud hænger ikke på træerne", fortæller Krumme videre. Stjerneskud er åbenbart linjerne på min håndflade, som krydses af hinanden og derved danner noget, der ligner et stjerneskud.
"Du er det vildeste stjernebarn," siger Krumme og peger på min hånd.
"Stjernebørn er sjæle, der stammer fra universet, altså fra planeter eller stjerner. Sjælene er født hér på Jorden, fordi de har en opgave at udføre."
Jeg tager hænderne i skødet, og Krumme får øje på en tatovering, jeg har på min lillefinger.
"Er det ikke lidt sjovt, at du har valgt at få tatoveret netop en stjerne på din lillefinger?"

Star quality
"Der er star quality over dig. Det er indenfor alt fra det kreative til at bruge hovedet. Når jeg tænker på den energi, fantasi og kreativitet, du har, og jeg så kigger på dit ansigt, så kan jeg ikke lade være med at tænke på en musiker eller en sanger", fortæller Krumme mig. Det var lige spot on, fordi jeg spiller guitar og synger, men som Krumme også påpeger, er jeg så genert ,at jeg holder det indenfor hjemmets fire vægge. Hun fortæller mig, at jeg altså skal gøre meget mere ud af min musik.
"Den modstand, du møder - som vi alle sammen møder - og de afslag, du får, kan virke meget hårdere for dig end det gør for andre, fordi du er så skrøbelig, sensitiv, sårbar og sart. Men netop fordi du er sådan, kan du gøre det med musikken til noget stort. Den måde, du forstår følelser på, er på et helt andet niveau end andre."

Overvældende følelse i kroppen
Hvordan var det så? At være på besøg hos en håndlæser? På besøg i det spirituelle univers, som jeg først var så skeptisk overfor? Det var fantastisk. Fortryllende. Jeg er dybt imponeret over Krummes evner og over, hvor meget om min personlighed, hun kan se i min hånd. Der var så mange ting, der var lige spot on.
Selvom hun også sagde nogle brede ting, som f.eks. det med, at jeg er følsom og usikker, som mange af os unge jo har en tendens til at være, så sagde hun også mange specifikke ting i mit liv og om min familie, som jeg kan give hende ret i. Og jeg kan lægge hovedet på blokken for, at Krumme ikke har fået oplysninger om mig eller mit liv på forhånd.
Jeg går ned ad Sankt Peders Stræder med en fuldstændig overvældende følelse i kroppen. Det er helt sikkert ikke mit sidste besøg hos Krumme.

Læs også