https://imgix.femina.dk/media/sondag/2014/05/19/pernille-gaardbo/pernille-gaardbo-stor.jpg
Selvudvikling

Chefen for Eurovision: Melodi Grand Prix kræver at man går all in

5. maj 2014
af Britta Bjerre, redigeret af Trine Fisker
Foto Heidi Maxmilling, All Over Press
Selv om et internationalt Melodi Grand Prix er lig med masser af drama, se skal chefen for det hele Pernille Gaardbo minde sig selv og sit hold om, at det jo ikke er verdensfred de laver, men underholdning

Da Emmelie de Forest sidste år på bare fødder i Malmø vandt Eurovision Song Contest med hittet Only Teardrops, blev en kæmpe maskine sat i gang herhjemme.

DRs Pernille Gaardbo sad foran skærmen derhjemme og fulgte spændt med i pointgivningen, og da det stod klart, at det var Danmark, der løb med sejren, vidste hun også, at hendes næste år skulle komme til at gå med planlægningen af Eurovision Song Contest 2014 i Danmark. Pernille Gaardbo er nemlig den overordnede chef for hele festen.

Da Birthe Kjær i 1989 sang Vi Maler Byen Rød ved det Europæiske Melodi Grand Prix blev hun nummer 3. Men bookmakerne troede hun ville blive nummer chok. På søndag.dk fortæller hun, hvordan det var at gå på scenen, uden opbakning derhjemme fra.

Og det store show på Refshaleøen den 10. maj er kulminationen på et år med hårdt arbejde.

- Når der går for meget drama i den - for et Melodi Grand Prix ER et drama, men drama på den gode måde - så husker vi lige alle sammen hinanden på, at det jo ikke er verdensfred, vi laver her, men underholdning. Så come on, siger hun til SØNDAG.

Melodi Grand Prix kræver at man går all in

I dag, et år efter sejren i Malmø, sidder Pernille Gaardbo og den samme lille lederstab og et team, der begyndte med 120 medarbejdere, og som siden er kommet op på 600, og er ved at nå i mål med det, de har knoklet for at få op at stå.

Artiklen fortsætter under videoen...

Har det været voldsomt?

- Ja, det er det jo. Men det ved man, når man siger ja til det her. Et Melodi Grand Prix kræver, at man går all in. Andet dur ikke, siger hun og tilføjer:

- Og ja, familie og det sociale er sat fuldstændigt på standby. Men det gode er, at man ved, det varer et år, og så er det slut. Og så skal det ikke glemmes: For sådan én som mig er det her drømmejobbet. Realiseringen af den ultimative drøm, siger hun.

Også Julie Steincke har fået opfyldt sin drøm. Og det på trods af at hun utallige gange har fået at vide, at hun ikke duer til noget. På søndag.dk fortæller hun, hvordan hun har vendt sine nederlag til succes.

Mange detaljer der skal tages stilling til

Kom det bag på dig, hvor voldsom opgaven var?

- Nej. Men lad mig sige det sådan her: Jeg kunne godt se omridset af opgaven på forhånd, men jeg kendte overhovedet ikke omfanget. Og det, der er kommet bag på mig, er, hvor mange detaljer man skal tage stilling til og have styr på. Men jeg har vidst helt fra begyndelsen, at jeg har en organisation, jeg kan trække på, så jeg er ikke blevet forskrækket, bare overrasket, siger hun.

Caroline Boserup: derfor stoppede jeg på Aftenshowet. Det fortæller hun på sønag.dk

Er blevet tilbudt en styrkende cognac

Der er da også flere kollegaer, der har tilbudt en hjælpende hånd, hvis arbejdet med Eurovision Song Contest bliver for meget.

- Fra flere kontorer her i huset er jeg blevet tilbudt, at jeg bare kan komme, hvis jeg brug for en styrkende cognac. Men jeg har ikke benyttet mig af tilbuddet endnu, siger Pernille Gaardbo.

Læs også