Cecilie Hother med datteren Ellinor
Selvudvikling

Cecilie Hother: Livet med Ellinor er et eventyr

21. august 2017
af Rikke Hast
foto: Kennet Havgaard, makeup: Ulla Jakobsen
Cecilie Hother er tilbage på skærmen efter endt barsel bl.a. som vært på TV2 Fri’s ”Hotelkampen”, der foregår på Ærø. Og hun elsker det, for Cecilie er inkarneret ø-fan, som hun udtrykker det. Privat har hun også nok at se til, for krudtuglen Ellinor har rundet et år.

Lille E, lille elskling, Elly og ælling. Kært barn har mange navne. Og kær er hun altså, lille viljestærke Ellinor

Cecilie Hother har hormonforstyrrelsen PCO (polycystisk ovariesyndrom), som bl.a. kan give nedsat fertilitet, og hun havde da også næsten opgivet tanken om en dag at blive mor, da det lykkedes hende at blive gravid - på helt naturlig vis endda.

- Det at blive mor er det største. At få et barn er et eventyr. Det er betingelsesløs kærlighed. Elinor giver livet så mange flere dimensioner. Hver dag med hende indeholder nye aha-oplevelser, og så er det sjovt, hvordan alt bliver vendt på hovedet, fordi en lille ny sjæl er kommet til. Ting, som før betød noget for mig, betyder mindre nu og omvendt, siger Cecilie, 38, der tager det helt roligt, at Ellinor er overalt og tilsyneladende vil det hele på én gang.

-Der er ikke et roligt øjeblik med lille E. Hun har ikke noget sprog endnu, men hun har et meget tydeligt kropssprog, bl.a. har hun denne her kommando-arm og et meget fast blik. Det er tydeligt, at hun har en mission med alt, hvad hun gør. Og så må vi andre bare indrette os.

Det stille liv

Cecilie er en meget driftig og idérig kvinde, der elsker at have gerne flere projekter i spil, så hvordan har hun tacklet det her med at være på barsel og det lidt mere stille liv, man lever, når nu man er et lille nyt menneskes omsorgsperson.

-Jeg har haft det fantastisk med det. Men jeg har også skulle lære at finde en balance. I en periode følte jeg mig f.eks. enormt utilstrækkelig, for jeg syntes, at det var svært at nå både at være mor, kæreste og at passe mit arbejde. Det tog mig et stykke tid at erkende, at det var nytteløst at forsøge at være perfekt til det hele. Men da jeg så omsider accepterede, at jeg ikke kunne nå alt altid, blev alting meget lettere.

Tv-mæssigt var det første Cecilie vendte tilbage til efter sin barsel optagelserne til Hotelkampen, TV 2 Fri. Det foregik på Ærø – til Cecilies uddelte begejstring.

- Der er bare noget de danske øer - en nærhed, som er så ægte, og som jeg ikke har mødt andre steder. Desuden er ø-mentaliteten helt unik. Første gang jeg kom hjem efter optagelserne, sagde jeg til Thomas: Jeg har fået en idé, prøv at gætte, hvad det er. Han så på mig og svarede: -Vi skal flytte til Ærø. Og det var jo helt rigtigt set. Jeg var blevet ramt i hjertekulen af den her ø-feeling: Man er bare til stede på en ø, og dagene synes længere. Jeg er meget stor fan af de danske øer.

Vild med perler

Cecilie er meget glad for lave tv, og hun håber på, at hun får mulighed for at arbejde med det mange år endnu. Men hun kan ikke komme uden om, at der er et vist usikkerhedselement i tv-branchen.

-På den anden side har verden jo udviklet sig i en retning, så mange i alle mulige brancher lever et konsulent- eller freelanceliv. Det er også en af årsagerne til, at jeg er så glad for mit smykkefirma Gaia Jewels. Det er et stabilt element i min tilværelse - en underliggende strøm.

Cecilie Hother om at designe smykket til Søndags heltindepris

Og arbejdet med smykkerne og ikke mindst designet af dem giver virkelig Cecilie noget andet.

-Som vært bruger jeg den ekstroverte side af mig selv hele tiden, og som designer fordyber jeg mig og får lov at være introvert, og den kombination er rigtig sund for mig, tror jeg. Jeg har på det seneste arbejdet meget med perler. Jeg var vild med perler, da jeg var barn, men som helt ung synes jeg, at de blev lidt for ”pæne”. Men så vendte jeg for nyligt tilbage til perlerne, for de var for mig forbundet med gode minder fra min barndom. Og jeg har forelsket mig i dem igen, især når de bliver kombineret med noget lidt mere råt, siger Cecilie, der har designet sine perlesmykker, så de kan kombineres på kryds og tværs og bruges på alle mulige måder.

Cecilies nye smykke-kollektion kommer her til efteråret.

Thomas har to store drenge fra et tidligere forhold, så for ham er forældrerollen ikke ny.

-Der er ingen tvivl om, at når man får børn sammen, så ændrer det en synergi. Før var vi kærester – nu er vi kærester og forældre. For os som par har det helt klart bundet os sammen at få et lille barn. Man kan købe huse og biler og alt muligt andet, men hun er for evigt. Det er helt vildt. Og når man så sidder der om natten, fordi hun er vågnet og kræver os, og øjnene hænger, og man bare er så træt, for sådan har det været de sidste ti nætter. Så kan man se på hinanden og alligevel have overskud til at give hinanden et smækkys, fortæller Cecilie.

Sådan mødte Cecilie Hother kærligheden

Læs også