https://imgix.femina.dk/media/article/cecilie-hother-heltinde.jpg
Karriere og penge

Cecilie Hother designer årets heltinde-smykke

21. marts 2016
Af Rikke Hast. Redigeret af Anne Bruhn Jørgensen
Foto: Bo Lynge.
De fleste kender nok Cecilie som vejr- og tv-vært, men for få år siden sprang hun ud som smykkedesigner. Cecilie Hother er nemlig kvinden bag det smukke halssmykke, som dette års vinder af SØNDAGs Heltindepris snart vil få overbragt, ud over de 25.000 kroner, hun modtager til den organisation, hun er en del af

– For mig er en rigtig heltinde en, der har udrettet noget helt særligt og gjort noget ekstra. Jeg har en enorm respekt for hende – for dem alle sammen. For der er jo heldigvis mange kvinder, som tør træde ud på hver deres måde. Jeg føler mig ekstremt privilegeret, når jeg bliver spurgt om, hvorvidt jeg har lyst til at være en del af noget, der kan gøre en forskel for andre.

Og Cecilie har lagt mange tanker i årets heltindesmykke, som vinderen af SØNDAGs Heltindepris får. Smykket er et rundt vedhæng, som man kan hænge i en kæde eller en lædersnor og så variere på længden, hvis man har lyst. Diamanterne i smykket er et billede på noget, der varer evigt, mens flammen er et billede på den engagerede ildsjæl, der brænder for at gøre en forskel.

– Personligt betyder frivilligt arbejde og velgørenhed utroligt meget for mig. Jeg indrømmer gerne, at når jeg selv udfører frivilligt arbejde, handler det også om, at jeg gør det for min egen skyld. Det er ekstremt motiverende og givende, og heldigvis er der mange danskere, som har det som jeg. Jeg er stolt af, at vi herhjemme er så gode til at give ud af det, vi har.

Cecilie Beck: Det er en pligt at gøre noget for andre

Smykket skal understrege

Cecilies fascination af smykker begyndte allerede, da hun var barn. Hun lavede smykker og diademer af hønseringe og »esser«. Hun elskede især perler.

– Jeg er meget visuel. Jeg er ikke så god til at tegne, men jeg får mange idéer. Da jeg boede i Caribien, købte jeg mine første tænger og nogle perler og sad egentlig bare og nørklede. Og så blev det til mere og mere. Jeg ville jo gerne være guldsmed, så det var lidt omvendt, at jeg blev tv-vært. Jeg tror, det er ret basalt for os alle, at vi har den her skabertrang. Der er aldrig nogen, der køber et smykke uden, at det er for at glæde. Der er noget ekstremt positivt ved hele smykkeuniverset, forklarer Cecilie.

Da hun kom hjem fra Caribien, udbyggede hun sin kreativitet med en uddannelse på Institut for Ædelmetal, og for små fire år siden, åbnede hun Gaia Jewels by Cecilie Hother.

– Mine smykker afspejler det, jeg kommer af. Jeg er inspireret af den nordiske natur og af elementerne, der former den. Jeg kan bedst lide det enkle og grafiske. Det er en udfordring for mig, hvis der skal være for meget krimskrams. Desuden har jeg det sådan, at et smykke aldrig skal tage magten fra den, der har det på. Det skal understege, ikke overdøve.

Læs også