https://imgix.femina.dk/media/article/cecilie_fr_kj_r_8.jpg
Selvudvikling

Cecilie Frøkjær: Derfor stoppede jeg i Go’ aften Danmark

23. oktober 2014
af Britta Bjerre, redigeret af Karen Munk Ebbesen
I august måned havde Cecilie Frøkjær sin sidste tjans som vært på det populære program. Her fortæller hun, hvorfor hun valgte at stoppe

Efter sammenlagt 18 år som enten Go’ morgen- eller Go’ aften-vært, skal seerne ikke regne med at se ret meget til Cecilie Frøkjær i hverken »Go’ morgen Danmark« eller »Go’ aften Danmark« det næste stykke tid - måske for altid.

Da hun for fem år siden skiftede fra morgen- til aftenprogrammet, var det bl.a. for at undgå at skulle så tidligt op, men denne gang var det ikke vækkeurets bippen, hun var træt af.

– Jeg tror i virkeligheden, at det mest af alt var lyden af mig selv, som jeg har lydt for mange gange før, det handlede om denne her gang, fortæller hun.

Kamilla Walsøe er redaktionschef på Go’ morgen Danmark. Læs her, hvordan hun klarer at stå op kl. 3.45 hver morgen

– Jeg har sagt farvel til et program, hvor jeg sikkert kunne være blevet hængende længe endnu. Jeg følte mig i hvert fald ikke åndet koldt i nakken, snarere tværtimod.

Et patchwork-liv

Cecilie Frøkjær var altså ikke træt af det, hun lavede, og hun har heller ikke forladt Nordisk Film, hvor hun var og stadig er ansat. Hun bare blevet vært på en række andre programmer end tidligere.

– Jeg ved godt, der har været nogle smarte overskrifter, der fejlagtigt kørte det op til, at jeg har haft stress. Jeg har mødt folk, der siger: »Du har også været nede med stress, ikke?«. Nej, det har jeg ikke. Jeg har aldrig haft stress. Og det er sagt i respekt for dem, der virkelig slås med det. Men jeg har været dér, hvor jeg godt vidste, at jeg havde for travlt.

Det tog hårdt på Mette Fugl at kvitte korrespondentjobbet. Så hårdt, at hun var på kanten af en depression.

Den 46-årige journalist skal nu til at vænne sig til et liv, der ikke er styret af faste arbejdstider.

– Nu skal jeg ud i et sådan et »patchwork-liv«, hvor man aldrig ved, hvor længe man er hvor. Udsigten til det har tidligere skræmt livet af mig. Nu skræmmer det mig ikke spor.

Færdig med at udkomme

Cecilie Frøkjær har hen over sommeren haft orlov og brugt tiden på at skrive en bog om Lise Nørgaard. Ifølge hende selv var det en befrielse at præstere på en anden måde end normalt.

– I 18 år har mit arbejdsliv været sådan, at hver gang jeg er mødt på arbejde, skulle jeg ende med at udkomme. Jeg er jo altid endt på skærmen på mine arbejdsdage. Det kan man også sagtens, men det føltes pludselig som en dejlig, dejlig pause at stå derhjemme i grimme joggingbukser og skrive i ti timer. I princippet knoklede jeg, som jeg plejede, men det var i mit eget loop, og der var ingen, der skulle sminke mig, og ingen, der skulle sætte mit hår, og jeg performede ned i en computer i stedet for ind i et kamera med en rød lampe.

LÆS MERE: Caroline Boserup: Derfor stoppede jeg på Aftenshowet

Læs også