https://imgix.femina.dk/media/article/1443mette_fugl_1.jpg
Selvudvikling

Mette Fugl: Jeg har bevæget mig på kanten af en depression

20. oktober 2014
af Britta Bjerre, redigeret af Karen Munk Ebbesen
foto: Heidi Maxmiling
Det tog hårdt på den tidligere udenrigskorrespondent at lægge arbejdet på hylden – så hårdt, at hun var på kanten til en depression

Da Mette Fugl for et par år siden vendte tilbage til Danmark efter 21 år i Bruxelles som EU-korrespondent for DR, var livet fyldt med frihed ikke bare lutter lagkage.

– Jeg græd i et år. Altså ikke 24 timer i døgnet, men ja, jeg græd. Det tog mig lang tid at finde fodfæste. Det er ikke nemt at træde på bremsen efter så mange år, siger hun til Ugebladet SØNDAG.

Mette Horn har også trukket stikket. Læs her hvorfor hun siger nej til nye jobtilbud

Den første tid lige efter at hun var stoppet i DR, kunne hun overhovedet ikke bære at se tv-nyheder.

– Jeg kunne ikke holde ud hele tiden at tænke: »Hvorfor står jeg ikke dér?« Jeg var simpelthen nødt til at slukke for kontakten, eller også gik jeg rundt og holdt mig for ørerne og sagde: »Bla, bla, bla...«

Kunne ikke tåle at holde op

Det tog hårdt på den garvede journalist at hive stikket ud og trække sig tilbage. Også selvom hun helt frivilligt havde afleveret sin opsigelse hos DR.

– Jeg har bevæget mig på kanten af en depression. Men det kunne ikke være anderledes. Mange advarede mig, inden jeg stoppede, og sagde: »Du kan slet ikke tåle at holde op«. I en lang periode tænkte jeg: »Det havde de sgu ret i«. Omvendt kunne jeg heller ikke tåle, at et arbejdsliv skulle ende surt efter så mange privilegerede år, og det måtte jeg tage konsekvensen af.

Lone Dybkjær fik depression af kræftbehandling. Læs hele historien

Lever med beslutningen

Men én ting er at tage beslutningen, en anden er, hvordan man reagerer på den, og det var også noget, Mette Fugl måtte sande.

– Det har alligevel været et chok for mig. Det er et chok, når man som jeg er så aktiv og så arbejdsglad, nærmest psykotisk arbejdsglad, og så bum, så er det slut. Men beslutningen var min egen. Og den må jeg leve med. Og det gør jeg!

Hun kan dog også se de positive ting ved sin nedtur, for i hendes verden kan man også lære noget af sine problemer.

– Der er ingen grund til, at vi skal gå rundt med det store tralala-smil og lade, som om alting er i orden, hvis det ikke er det. Folk, som fremstiller deres liv som ren idyl, er efter min opfattelse ikke ærlige. Alle har problemer og bekymringer. Det er vigtigt, synes jeg, at dele sådan nogle erfaringer også.

DR2-værten Nynne Bjerre Christensen hylder det perfekte i det uperfekte. Læs hvorfor her

Læs også