https://imgix.femina.dk/media/article/1637-renee-1.jpg
Selvudvikling

Brev til Renée: Skal jeg gå fra den mand, jeg elsker?

20. juni 2017
af Renée Toft Simonsen
Tanken om at være bonusmor skræmmer mig, for mit selvværd er lavt, og jeg bliver nemt jaloux. Læs Renées svar til "Den tabte sjæl" her

Hej Renée

Jeg skriver, fordi jeg er dybt splittet og fortvivlet over min nuværende situation. For et par måneder siden mødte jeg en mand sidst i 30'erne med to børn.

På grund af en masse modgang i mit liv er jeg meget vred indeni, og jeg kæmper med dårligt selvværd. Det har ført til en del diskussioner, fordi jeg ubevidst tester vores forhold for at se, hvad det kan bære.

Jeg er til de gamle dyder og ønsker at leve med den samme mand resten af livet. Jeg kan ikke klare tanken om at blive forladt. Selv kan jeg ikke få børn, og nu kører det hele rundt i hovedet på mig og gør mig forvirret og stresset.

Tanken om at være bonusmor skræmmer mig, for mit selvværd er lavt, og jeg bliver nemt jaloux. Heldigvis er jeg god til at formulere mine følelser, og jeg er god til børn.

Jeg har i forvejen brugt mange kræfter på at bearbejde tanken om et liv uden børn, men håber på, at jeg nu har fundet prinsen, der vil være min støtte i forsøget på at blive mor og få en familie.

En sammenbragt familie har statistisk set 75 procents risiko for at gå i stykker, så nu er jeg i tvivl om, om mit følelsesregister kan holde til det.

Er det nu, jeg skal søge videre efter en anden partner uden børn? Jeg er meget trist over at skulle opgive det hele, da jeg føler stærkt for denne mand.

Han er alt, hvad jeg har håbet på: Kærlig, rummelig og fornuftig.

Hilsen Den tabte sjæl

Kære tabte sjæl

Det burde være en meget lykkelig situation, du har beskrevet for mig. Du er en ung kvinde, tror jeg, som har mødt en mand, du er blevet forelsket i.

En mand, du faktisk godt kunne forestille dig at dele dit liv og få børn med. Han er alt det, du har håbet på – nærmest som din prins på den hvide hest.

Problemet er bare, at i stedet for at have fyldt dig med lykke har det fyldt dig med angst at møde denne mand. Hvad nu hvis det går galt med ham?

Hvad nu hvis han forlader dig? Bare tanken om, at det ender skidt, får det til at risle koldt ned ad ryggen på dig.

Lige nu går du ligefrem og leder efter grunde og statistik, der kan bekræfte dig i, at det helt sikkert kommer til at gå galt. Med andre ord er du i gang med at tage sorgerne på forskud.

Som du siger, tåler du simpelthen ikke at blive forladt, og du skriver, du er trist over at opgive et forhold, før du overhovedet har givet det en chance.

Efter at have læst dine ord får jeg lyst til at sige til dig, at du selvfølgelig ikke skal opgive forholdet, før du har prøvet det af.

Du skal tage en chance, for det er chancerne, der gør livet værd at leve. Hvis vi holder os tilbage fra at involvere os i hinanden af frygt for at blive såret, er det nærmest som at sige nej til selve livet.

Efter min mening er en stor del af livet de relationer, vi indgår i, mens vi er på Jorden. Så smid alle dine forbehold, tag en chance, involvér dig med din nye kæreste, kast dig ud i forholdet og forelsk dig.

Skulle det ske, at jeres forhold ikke kan holde, kan du stadig se tilbage på det smukke, som engang var – varme dig ved den kærlighed, I har delt, vide, at du har elsket og blev elsket, og være taknemmelig for netop det.

Der er mennesker i denne verden, som aldrig får lov at opleve rigtig kærlighed. Den kærlighed, vi skriver bøger, digte og teaterstykker om.

Den kærlighed, vi alle sammen længes efter. Lige nu har du muligheden for at opleve den. Det kommer helt sikkert aldrig til at blive gnidningsfrit, og der vil komme problemer.

Alle relationer har udfordringer. Men sådan er livet, og jeg synes, du skal springe ud i det nu. Tag chancen og giv dig hen. Hvad der kommer af genvordigheder i morgen, er i morgen – det er lige nu, du lever.

Kærlig hilsen Renée

Cand.psych. Renée Toft Simonsen giver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge hende om alt, hvad der hører kvindelivet til. Skriv til femina, Havneholmen 33, 1561 Kbh. V, og mærk kuverten ”Kære Renée”. Eller send en e-mail til renee@femina.dk. Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte de breve, der bringes i bladet. Alle, der skriver til Renée, får svar, uanset om spørgsmålet bruges i bladet eller ej.

Meget mere Renée

Her kan du finde tidligere svar og klummer fra Renée. Så tumler du lige nu med et parforhold, der halter, eller en teenager, der ikke trives, eller lignende, så find et godt råd, der måske kan hjælpe dig videre.

Følg også femina på Facebook, hvor du altid er velkommen til at komme med din mening om artiklerne i bladet eller andre ting, du finder aktuelt at debattere

Læs også