Renée Toft Simonsen
Selvudvikling

Brev til Renée: Hvordan slipper jeg min angst?

21. maj 2019
af Renée Toft Simonsen
Efter at have været på nedtrapning af min angstmedicin, skal jeg desværre trappe lidt op igen, selv om jeg ville ønske, jeg kunne klare det uden medicinen. Læs ugens brev til Renée her
Kære RenéeKærlig hilsen En angstplaget kvindeMin datter har angst, men bor hos min eksmand, der ikke vil samarbejdeKære angstplagede kvinde

Du må i gang med en proces, hvor du accepterer, at du er, som du er, at du har det, som du har det. Du må begynde at tage de hensyn til dig selv og tillade dig selv at sige fra. De næste år SKAL du passe på dig selv. Du MÅ IKKE gøre noget som helst, der giver dig angst. Du skal sørge for, at alt er forudsigeligt, ingen overraskelser, intet impulsivt. Hvis nogen ønsker, du skal være anderledes eller afvige fra dine rutiner, skal du sige højt, at det ville du ønske, du var i stand til, men du lider af angst, og hvis du afviger fra dine rutiner, er der fare for, at du får et anfald. Det er så smerteligt for dig at få besøg af angsten, så du lever sådan, for at give dig selv de bedste betingelser muligt. Også når du skal noget med dine unger, skal du tage hensyn til dig selv. Det vil sige, at hvis du mærker, det er umuligt for dig at tage et sted hen, så er du nødt til at foreslå, at I camperer på dit stuegulv i stedet for. Fortæl dem, hvordan der ser ud inde i dig, skam dig ikke over det, men giv dig selv al den kærlighed, du overhovedet har brug for.

Og hvis du har brug for at tage piller for overhovedet at kunne hænge sammen, så pyt da med det. Tag en pille med god samvittighed, for nej, du behøver ikke at kunne klare tilværelsen uden piller. Der er masser af mennesker, der lider af depression, adhd, sukkersyge eller alt muligt andet, de får medicin hver dag, det skal de ikke skamme sig over. Du lider af angst, og det får du medicin for, det skal du absolut heller ikke skamme dig over. Jeg mener, hvad skal vi med al den medicin og forskning, hvis ikke mennesker, der lider, skal have gavn af den? Så acceptér, at du er, som du er, du er værd at elske, præcis som du er – den overbevisning skal du arbejde med at få integreret i dig. Og du må bruge piller, psykologer, motion, et kærligt ja, et kærligt nej, nøjagtig som det passer dig.

Kærlig hilsen Renée

SKRIV TIL RENÉE

Cand.psych. Renée Toft Simonsen giver hver uge gode råd og kærlige indspark til læserne. Du kan spørge om alt, hvad der hører kvindelivet til. Send en e-mail til renee@femina.dk.

Redaktionen forbeholder sig ret til at forkorte i de breve, der bringes i bladet. Da Renée modtager mange breve, kan der gå et stykke tid, før du modtager svar. Kun de breve, der bringes i bladet, får svar.

MEGET MERE RENÉE

Her kan du finde tidligere svar fra Renée. Så tumler du lige nu med et parforhold, der halter, eller en teenager, der ikke trives, eller lignende, så find et godt råd, der måske kan hjælpe dig videre.

LYT TIL RENÉE

I podcasten Brev til Renée kan du møde Renée, der svarer på spørgsmål om følelser og parforhold fra jer derude. Lyt med her

podcast brev til renee
https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også