https://imgix.femina.dk/media/billeder/2013/maj/botoxellerbrysterprim.jpg
Selvudvikling

Botox eller nye bryster?

21. maj 2013
af Lonnie Kjer
Foto: All Over
Ja, eller begge dele. Der er i hvert fald rift om både det ene og det andet i denne tid. Dén slags er nemlig også sæsonbestemt, og lige nu er det rynkerne og bh’en, der skal fyldes ud.

Der er mange gode ting at sige om solen, de lyse nætter og de lange aftener. Og så er der en enkelt dårlig. Det skarpe sollys og de korte sommerkjoler understreger fint, hvad kroppen og looket måske efterlyser, og det mærker de tydeligt på Citadellkliniken i Malmø, hvor både svenske og danske kvinder iler til i øjeblikket.

Operationer og behandlinger, der hitter!

Brystoperation er den mest populære - året rundt!

Botox peaker i popularitet i april og maj

Fillers peaker i popularitet i maj og juni

Fedtsugning foretages primært fra okt.- marts

Maveskindskirurgi foretages oftest fra okt.-marts

Øjenlågskirurgi hitter efterår og vinter

Ansigtsløft foretages ofte i perioden december - februar

Laser-behandlinger er af tekniske/biologiske årsager begrænset til perioden september - april

Kilde: Citadellkliniken

Botox, ja tak!
Der står nemlig Botox, bryster og fillers på menuen lige nu, og det er langt fra tilfældigt.
Sommer-bryllupperne står for døren, og spejlbilledet giver sit ærlige bud på, hvad der skal fikses her og nu.
"Vi ser en markant stigning i fillersbehandlinger i maj og juni måned," siger speciallæge i plastickirurgi, Jörg Bohn, fra Citadellkliniken.
"Særligt for kvinder i alderen 55+. Svigermor får fillers i kinderne, så hun er klar til brylluppet".

Botox i kalendergave?
Og selvom det er sommeren, der er bedst - eller værst - til at afsløre de forandringer, der er sket i årets løb, er årets sidste måneder også populære, når naturen skal ha' en hjælpende hånd.

"Næst efter foråret er botox-behandlinger efterspurgte i november og december måned. Her vil man gerne se lidt ekstra lækker ud til firmajulefrokosten eller gøre lidt mere ud af det i forbindelse med sammenkomster, hvor man møder venner og familie, man måske ikke har set længe", udtaler Bohn om botox vilde popularitet.

Bryster - det sikre hit!
Nye bryster er et stensikkert hit og tilsyneladende altid populære, og bliver de fikset om foråret, er de klar til den kommende solferie. Til gengæld er det langt fra forårs-hipt at få løftet øjenlågene eller få foretaget et ansigtsløft. Hos Citadellkliniken foregår 80 procent af dén slags operationer i efteråret og om vinteren, hvor patienterne oftere er indendørs og i øvrigt kan camouflere eventuelle forbindinger. Men lige nu skal der altså fylde i kinderne, rynkerne … og bikinitoppen.

Læs også