https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/september/botoxxprim.jpg
Skønhed

Ska' du ha' et skud gift?

20. september 2012
af Lonnie Kjer
foto: All Over
Man havde næsten glemt det, ikke? At Botox - eller botulinumtoksin - faktisk er et af verdens giftigste stoffer. Det er til gengæld også hamrende effektivt på den gode måde, når det bruges i bittesmå mængder. Til rynkerne, f.eks.!

Der er intet som Botox, der kan udglatte huden og forynge dit look. På få minutter og uden smerter bliver der lige trukket nogle år fra din alder, og det trætte udtryk er væk. Det er samme er de 2000 kr, du havde i din pung. Til gengæld forhindrer Botoxen frigivelsen af signalstoffer mellem nerve og muskel og afslapper musklen totalt, og derfor er giften perfekt til de rynker, der skyldes muskelsammentrækninger, f.eks. i panden eller mellem de rynkede bryn.

Polyfilla til fjæset!
Men det er altså ikke gjort med en enkelt gang. Behandlingen holder kun mellem 2-8 måneder, og så er det afsted til klinikken igen. Går du efter et lidt mere længerevarende resultat, er det nok fillers, du skal forsøge dig med. Du har sikkert hørt om Restylane, men Aquamid eller Perlane er også blandt mulighederne, når furerne i ansigtet skal 'filles', læberne have lidt ekstra volumen eller kindbenene markeres. Restylane og Perlane holder heller ikke evigt, men dog længere end Botox, men Aquamid kan kroppen ikke nedbryde, så her er resultatet altså permanent - men kan have enkelte bivirkninger.

Botox med mere mening!
Tilbage til den berømte Botox. For giften kan meget mere end blot af fjerne rynker. Den har en længere historie som en del af en medicinsk behandling af f.eks. skelen, muskelkramper og inkontinens. Og så bliver Botox også brugt til behandling af migræne og øget svedproduktion.
Uanset om bolulinumtoksinen skal anvendes kosmetisk eller medicinsk, er dens virkninger midlertidige og skal gentages. Og er det rynkerne, der er DIT problem, må du - selvfølgelig - selv til lommerne. Men resultatet er ikke til at komme uden om …

Risiko?
Om du vælger den ene eller den anden behandling, er der, som ved enhver anden injektionsbehandling, risiko for komplikationer. Når en af de nævnte fillers indsprøjtes, kan der risikere at komme bakterier med ind under huden. Derfor bliver din hud også renset med sprit, inden nålen findes frem frem, og rynkerne forsvinder, og bliver det behandlede område varmt, hævet eller gør ondt efter behandlingen, er det med at tage kontakt til din behandler.

Læste du "Hun har r….. fuld af penge!"

… eller "Fra små-skaldet til hår-rig!"

Det er vel ikke forbudt at snyde lidt … tjek Shoppen!

Har du set det fede læderarmbånd fra Shoppen?

Læs også