https://imgix.femina.dk/media/billeder/2012/september/kvindehandel-prim.jpg
Selvudvikling

Bekæmp kvindehandel med et godt måltid

20. september 2012
af Malene Fich Weischer
foto: All Over
Den 18. oktober er det international anti-trafficking dag, og som optakt til det, kan du nu komme ud og spise med kniv og gaffel – og støtte et godt formål samtidig.

Man hører ofte om fænomenet i USA: Fundraising-dinners. Middage, hvor kendte og ukendte med bankbogen i orden betaler formuer for at være med til en middag - som så støtter et eller andet godt formål. Nu er det også nået til Danmark!

Hjælper de handlede kvinder
Det er Fonden Safe and Alive, der står bag den danske version af en fundraisingdinner. Fonden både finansierer og støtter arbejdet med at beskytte ofrene for menneskehandler, og hjælper dem til at skabe en ny tilværelse uden for den tvungne prostitution. Desuden driver de en sundhedsklinik på Vesterbro i København, hvor de handlede kvinder - uden for mange spørgsmål og dikkedarer - kan få hjælp med både evt. sygdomme og med at komme videre i tilværelsen. Og det er dén klinik, de gerne vil rejse penge til med det nye tiltag.

Mad med Michelin-stjerne
Derfor har fonden allieret sig med den Michelinstjerne-honorerede gourmetkok Daniel Letz, som kreerer et måltid bestående af det bedste fra det franske køkken: Foie gras terrine med hyldeblomstgele, stegt oksebavette med ratatouille og sauce Bordelaise samt Le Saint Jacques chokoladekage med vaniljeis. Desuden er der også smagsprøver på Daniel Letz' fantastiske røgede laks. Hele måltidet bliver ledsaget af en eksklusiv vinmenu, og alle deltagere får desuden et eksemplar af Daniels Letz' seneste kogebog, Lets Laks. Endelig vil Lone Dybkjær også være til stede og komme med et indlæg.

Konkret hjælp - nu og her
"Nu tilbyder vi mad i Michelinstjerne-klassen i en god sags tjeneste, så må vi se om københavnernes gastronomiske nysgerrighed, pengepung og velvilje er stor nok til arrangementer af det format . Vi garanterer en kulinarisk oplevelse udover det sædvanlige, Daniel forærer sin nyeste kogebog væk og får vi helt udsolgt, så har vi sikret både flere måneders drift af vores gratis sundhedsklinik på Vesterbro samt skolegangen for den datter til en tidligere sexslave i Danmark, som vi netop nu er ved at samle ind til " fortæller David Munis Zepernick, ulønnet bestyrelsesformand i Fonden Safe and Alive, som sammen med den Michelin-kokken Daniel Letz står bag arrangementet, til Oestrogen.dk

Hvor og hvornår?
Det hele kommer til at løbe af stablen torsdag den 11. oktober på adressen Skt. Jacobs Gade 4 på Østerbro i København. Det starter kl. 19 og forventes at vare frem til omkring kl. 22. Prisen er 2000 kr. pr. person, alt inkl., og overskuddet går ubeskåret til fondens arbejde.
Men du skal være hurtig!
Der er kun plads til 40 mennesker i alt, og billetterne bliver solgt efter "først til mølle"-princippet.
Bestil din billet på mail davidmz@safe-and-alive.dk .Bestillingen bekræftes, når indbetalingen er registreret på: Reg. nr. 2102 kontonr. 34 90 244 459.
Hér kan du også indbetale et mindre støttebeløb, hvis du ønsker det.

Læs også: Når man mister et bryst. Og får et nyt.

Eller Pernille Aalunds klumme: Jeg vil ikke ejes!

Læs også