ASMR
Selvudvikling

ASMR: Hør lydene, der gør dig helt afslappet!

29. marts 2017
af Charlotte Kobberøe Fink
foto: Panthermedia
Har du brug for hjælp til at falde søvn, afstresning eller bare lidt mere velvære? Så kan blidt hviskende stemmer, knitrende gavepapir eller lyden af hårbørstning være vejen frem! Test selv, om lydene virker på dig!

ASMR: Afprøv lydene, der gør dig helt afslappet!

For nogle mennesker er specielle hverdagslyde som at høre englene synge. En sagte hvisken, sider, der bliver vendt i en bog, knitren, eller en blyant, der stryger blidt over papir kan fremkalde en sitrende fornemmelse i hovedbunden og nakken hos nogle mennesker - med en ekstremt afslappethed til følge.

Fænomenet kaldes ASMR, der står for Autonomous Sensory Meridian Response, og det har millioner er tilhængere verden over. Specielt på Youtube hvor ASMR-tilhængere kan se lange videoer med hår, der børstes, gaver, der langsomt pakkes ud, eller andre trigger-lyde – ofte fulgt af dæmpet, behagelig snak eller hvisken fra en af de mange ASMR-udøvere.

LÆS OGSÅ: Søvn: 8 tips til at sove godt

Ikke videnskabeligt bevist

Der er ikke forsket ret meget i ASMR (selvom navnet lyder meget klinisk!), og derfor findes der ikke nogen veldokumenteret forklaring på fænomenet. Ikke desto mindre taler antallet af tilhængere for, at der nok er noget om snakken med de behagelige lyde.

Det er ikke alle, ASMR virker på, men man skulle efter sigende ikke være i tvivl, hvis man er en af de ”heldige”. Nogle beskriver følelsen som en "orgasme" i hjernen – men ASMR er ikke et seksuelt fænomen, selvom nogle af videoerne umiddelbart kan virke meget intense. De fleste bruger dem som en form for mindfulness, til afstresning eller som middel mod søvnløshed!

LÆS OGSÅ: Reducér dit stresniveau med mindfulness

Det er dog ikke alle lyde, der virker på alle, så man skal forsøge sig frem og se, hvad der eventuelt kan trigge en. Og selv hvis man ikke oplever en decideret sitren, kan man stadig få en stor afslappethed i kroppen af bestemte lyde, hvis man lukker øjnene og giver sig hen.

Vi har samlet forskellige triggervideoerne herunder, som du kan afprøve!

Hvisken

Mikrofon-børstning

Knitrende papir

Hårbørstning

Vand-lyde

Skrive-lyde

Raslende smykker

Sider, der bliver vendt

Tap-lyde

Kilde: asmrlab.com

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også