Selvudvikling

Ashley Graham: ”Jeg får at vide, at jeg aldrig bliver tynd... men det er IKKE derfor, jeg dyrker motion…”

af Christina Forsberg 20. april 2019
kilde: SELF, foto: Youtube og Instagram
Ashley Graham elsker at bevæge sig, og hun går i fitnesscenter mange gange om ugen. Indimellem kniber det dog med motivationen, men så har topmodellen nogle gode peptalks til sig selv – og dem får du her.

Hvis du følger Ashley Graham på Instagram, vil du vide, at hun elsker at dyrke motion. Men ligesom de fleste andre af os, mangler hun indimellem motivationen.

Når det sker, gør hun det eneste, der kan give hende den tilbage: Hun giver sig selv peptalks.

- Når jeg går ind i fitnesscenteret, siger jeg til mig selv: ”Det er bare en time, Ash – du kan godt!”

Hendes typiske fitness-rutine består af vægttræning, squats, lunges og masser af mere usædvanlig konditionstræning som boksning, rulleskøjteløb og aerial yoga.

Læs også: Glem fordommene: 9 plus size-personer, der ELSKER at bevæge sig

"Det beroliger mig"

Ashley Grahams vigtigste motivationsfaktor er først og fremmest at huske på, hvorfor det nu er, hun dyrker motion.

På trods af de sædvanlige grimme kommentarer om hendes krop på de sociale medier, som f.eks.: ”Du bliver alligevel aldrig tynd, så lad være med at forsøge…” og ” … hvorfor vil du tabe det, der har gjort dig kendt?”, så dyrker Graham faktisk ikke motion for at tabe sig.

Hun dyrker motion for at dæmpe sin angst og vrede. Hun dyrker motion for at føle sig sundere. Hun dyrker motion for at føle sig nærværende.

- For mig handler det egentligt om at huske, at når jeg har dyrket motion, så har mit sind det virkelig godt, siger Graham. – Så er jeg ikke nær så nervøs og irritabel. Det beroliger mig, og jeg snerrer ikke så hurtigt ad andre. Og så får det mig til at træffe sundere valg, hvad angår mad.   

Respekt for kroppen

At Ashley Graham er passioneret omkring motion, er ikke ensbetydende med, at hun ikke kan lide sin krop. Tværtimod betyder det, at hun respekterer sin krop så meget, at hun giver den det, den fortjener. Det hedder faktisk ’at være sund’.

 

Denne helse- og fitness-åbenbaring har dog ikke været helt nem. Det krævede en masse arbejde af Ashley Graham at nå til det her punkt, hvor hun har tro på og kærlighed til sig selv – og hun er den første til at erkende det.

- Det er virkelig en rejse. Hvis du leder efter selvtillid og kærlighed, bliver du nødt til hver evigt eneste dag at sige ”Jeg vil sætte et aftryk på mit eget liv. Jeg vil kigge i spejlet og sige ’jeg elsker dig’ eller give mig selv en kompliment eller gøre noget, der forbedrer min sundhed, min hud, mit hår eller hvad det nu end er.” Selvtillid er en rejse – som alt andet – det er noget, du må arbejde henimod hver eneste dag, lyder det fra Graham.

Hun tilføjer, at bare det at tale anderledes til dig selv – på en mere positiv og håbefuld måde – kan have en stor betydning for, hvordan du føler.

- Hvis du gør dette og laver en lille ændring hver dag, så er du på rejsen. Det skal være en bevidst indsats, og du kan ikke gøre det for andre.

Ved at foretage denne bevidste indsats, har Ashley Graham opnået monumentale ting. Hun har for nyligt gennemført det store løb Run for the Oceans, hvilket var noget, hun aldrig troede, hun ville gøre (i og med hun er en kvinde, der ikke løber).

- Selvfølgelig blev jeg nødt til at løbe inden, for at være sikker på, at jeg kunne gøre det, siger hun. – Jeg gjorde det ikke uden at stoppe undervejs, men jeg gjorde det!

Kilder: Revelist og Self