https://imgix.femina.dk/media/article/annedortemichelsen_t2p5257.jpg
Selvudvikling

Anne Dorte Michelsen: Livet er for kort til at gå og bekymre sig

12. september 2016
af Britta Bjerre
foto: Nellie Møberg
Det var hendes egen fars pludselige og uventede død, der lærte hende, at livet er for kort til at gå og bekymre sig. Og det er med den indstilling, sangerinde og sangskriver Anne Dorte Michelsen forsøger at leve sit liv i dag.

Anne Dorte Michelsen, 58, er tilbage med "Venter på far".

Det er 24 år siden, at husmorkvartetten "Venter på far" fik sin debut på en lille café på Nørrebro og blev så stor en succes, at den i en lang årrække frem turnerede land og rige rundt med sange som "Der er altid noget at gøre for en husmor" og "Vi kan li' at ha' noget vi kan rive i". Efter flere perioder med pauser og skiftende sangerinder takkede "Venter på far" af med en stor afskedsturné i 2008. Og det var så dét.

Læs også om Susanne Bier: Jeg er verdens dårligste husmor

- Jeg havde i hvert fald ikke forestillet mig, at vi nogensinde skulle lave noget med »Venter på far« igen, siger Anne Dorte Michelsen i ugens store interview i SØNDAG.

Men sådan er det med livet. Det kommer bag på en. Man lægger planer. Og pludselig går tingene alligevel en helt anden vej.

Uventet og pludselig

Det ved Anne Dorte. Og hun forsøger også meget bevidst at leve sit liv efter det.

Det var hendes egen fars død for 17 år siden, der lagde kimen til den måde at tackle livet på. Han døde pludseligt og uventet, bare 66 år gammel.

Og det var en slags livslektie, som lærte hende, fortæller hun: - At livet er for kort til at gå og bekymre sig. For i virkeligheden ved vi jo ingenting. Ting sker. Og pludselig er verden en anden.

Hun forklarer videre: - Egentlig handler det om at give plads for en form for overgivelse til skæbnen. Lidt ligesom at give det over i Guds hånd, ikke? Bare sagt på en anden måde: Lad nu vær med at tro, at hvis du virkelig gør dig umage, kan du planlægge dig ud af det hele. Og så tilstøder der dig ikke noget. For sådan er det jo ikke. Det kan du ikke.

Mere Anne Dorte: Om ”Tøsedrengene”, Maria Bramsen og holdbare ferietips

Jeg er som Fedtmule...

Anne Dorte er heller ikke god til langtidsplanlægning, røber hun også.

- I virkeligheden er jeg nok lidt som Fedtmule i Anders And. Jeg dufter duften af en kage, og så går jeg efter den. Det har ikke altid været lige fornuftigt. Men nu, hvor jeg er 58, er det da blevet lidt bedre.

Hun er i hvert fald lykkedes med at få planlagt, at "Venter på far" nu vender tilbage med et nyt show, et show, som har fået titlen "Glemmer du", og som i disse dage løber over scenen på Aveny-T i København, hvorefter det fortsætter videre rundt i landet på turné.

Nu i spadseredragt

De fire "husmødre" i "Venter på far" har denne gang smidt kitler og forklæder og er trukket i spadseredragter for at servere nogle af de største sange fra 30'ernes og 40'ernes Danmark. Det bliver til nye fortolkninger af klassikere som bl.a. "Glemmer du", " Solitudevej", "Hvorfor er lykken så lunefuld" og "Før vi fik bil". Men publikum kan nok også forvente, at der dukker sange op fra dengang, da "Venter på far" stadig var kittel- og forklædeklædt og sang om den moderne kvindes klemte tilværelse mellem mand og børn og karriere og den evige opvask.

Anne Dorte kort

* Født 17. juli 1958 i Aarhus. Mor til tre og gift Carsten Kressner, skuespillerskoleleder og skuespiller.
* 1981-1986: Sangskriver og sanger i »Tøsedrengene«.
* 1983: Udsender soloalbummet »Mellem dig og mig«.
* 1992: »Venter på far« dannes.
* 12. september 2016: Premiere på "Glemmer du" med »Venter på far« på Aveny-T i København. Efter 18. september på turné rundt i landet.

Læs også