https://imgix.femina.dk/media/sondag/2012/07/28/anne-dorte-michelsen/anne-dorte-michelsen-stor.jpg
Selvudvikling

Anne Dorte Michelsen tilbage med Tøsedrengene-musik

6. juli 2012
af Britta Bjerre
foto: Stine Heilmann
I år, hvor det er 30 år siden, ”Tøsedrengene” hittede med sangen ”Ud under åben himmel”, er de to forsangere fra dengang i gang med at forberede en koncertturné

Anne Dorte Michelsen's ferietips

Hvad viser man en udlænding på sommerbesøg i Danmark

* Jeg ville helt sikkert vise Frederiksborg Slot frem. Det er et fantastisk slot i fantastiske omgivelser og med en fantastisk maleriudstilling. Hele den kombination af slot og voldgrave og historie, det gør det til en meget stor turistattraktion.

* Vi skulle også til Frederiksdal ved Kgs. Lyngby. Her skulle vi ud at sejle i kano. Det er et utroligt smukt område med masser af smuk natur, med bådfart, med Frilandsmuseum. Der er så meget at se på og opleve.

* Jeg ville også sørge for, at vi nåede en tur omkring Aarhus, min gamle hjemby. Vi skulle ud i Marselisborg Skoven. Der er simpelthen så dejligt i den skov. Jeg ved, der ligger et lille traktørsted derude, som vi også lige skulle nå at gæste. Et par af de mange gode museer skulle vi også besøge. Også AROS selvfølgelig.

Vi ville også være nødt til at tage et smut over til Svinkløv Badehotel. Bare for at spise. Det er så eftertragtet et sted, så det nærmest er umuligt at få et værelse. Men derover skulle vi. Og vi ville tage derover for at spise og sidde i deres solnedgangsstue og se ud på Vesterhavet.

Det var til Anne Dorte Michelsen's 50 års fødselsdag for fire år siden, at hun og Maria Bramsen kom til at tale om, hvor sjovt det var, at de sange, de stod og sang i "Tøsedrengene" for 30 år siden, stadig bliver spillet rundt omkring.

Den gode fødselsdagsfest resulterede da også i en god idé. Og den ide har de to, Michelsen og Bramsen, nu har fået sat på skinner: Fra sidst på året og det meste af 2013 tager de ud på en lang koncertturné sammen med et nyt orkester og de mange sange fra tiden med "Tøsedrengene". Sange, som Anne Dorte Michelsen har skrevet de fleste af teksterne til, i øvrigt.

LÆS MERE: Musik du kan lide at lytte til giver dig et bedre helbred. Læs hvordan det kan lade sig gøre lige her!

- Egentlig er det skørt, at de sange ikke er blevet opført i 25 år, bare fordi vi i orkestret af mange grunde ikke kan finde ud af at blive genforenet, siger Anne Dorte Michelsen og fortsætter:

-Nu håber vi bare, at drengene ikke bliver for skuffede. Men så må de jo bare støde til, siger Anne Dorte Michelsen.

LÆS MERE: I løbet af sommeren spørger SØNDAg en række kvinder om deres ferietip. Du kan se Anne Dorte Michelsens ferietips i boksen til højre. Og her kan du finde Sisse Fiskers ferietips.

Alberte og Tamra

Inden da skal Anne Dorte Michelsen rundt i Danmark med et andet projekt her i efteråret. Hun har slået sig sammen med Alberte Winding og Tamra Rosanes om en fælles koncertturné, som de slet og ret kalder "Sammen".

Initiativet kom fra Tamra Rosanes. Og Anne Dorte Michelsen var straks på, for som hun siger:

- Det lød spændende, at vi skulle ud sammen, os tre kvinder, og med udgangspunkt i vores egne liv fortælle nogle musikalske historier.

Læs også