https://imgix.femina.dk/media/article/bikinibillede2.jpg
Selvudvikling

Alle kroppe er bikini-kroppe: Her er svarene på alle kritiske spørgsmål i bikini-gate

9. juni 2016
af Nadia Laas Hansen
Nej, bikini-billeder handler ikke om at hylde overvægt.

Den seneste tids debat om hvorvidt man som kvinde kan vise sig i bikini med den krop, man nu engang er født med, har medfødt en række spørgsmål. Blandt andet spørgsmålet om hvorvidt man hylder overvægt, er gået igen mange gange. Vi tager til genmæle på 5 af de mest gængse spørgsmål her:

1. ”Hvorfor skal overvægt hyldes? Er enig i, at man ser ud som man vil, og at der ikke skal råbes skældsord efter nogen - men ligefrem at synes, det er smukt, det forstår jeg simpelthen ikke? Det er jo sundhedsskadeligt”

Svar: Der opstår et stort spørgsmål fra vores side her: Hvordan kommer man frem til, at vi ved at vise kvinder i alle størrelser i bikini, hylder overvægt? Nej, vi viser virkeligheden som den er. Og må man have lov at være glad for sin krop og føle sig ”rigtig”, selvom man tilfældigvis er lidt eller meget større end det, der er blevet vist i medierne hidtil? Ja, det mener vi faktisk. Men mange tænker åbenbart, at hvis man ser en kvinde, der er både lækker og kurvet, så er det en opfordring til, at ”du da bare skal blive overvægtig!” At det er sundhedsskadeligt at være meget overvægtig, er der ikke tvivl om. Men hvorfor bringe det ind i en debat, som handler om at vise sig i bikini uden at blive talt grimt til?

Læs også: Galleri: Se Danmarks kvinder vise deres bikini-kroppe frem

2. ”Er det en menneskeret at gå i bikini? Hvad blev der af, "det er jeg for gammel, for tyk, for bleg til?" Lidt selvkritik er vel stadig i orden?”

Svar: Selvkritik? Hvor var din selvkritik, da du valgte at kalde nogen for ”for gammel”, ”for tyk” og ”for bleg”? Pointen med denne bevægelse er, at man netop skal være ligeglad med, hvad andre synes, men at omfavne og acceptere sig selv, som man ser ud. Man bør i dagens Danmark kunne vise sig i bikini, uden at få nedladende kommentarer med på vejen. (Og nej, det betyder ikke nødvendigvis, at man har ”givet op” bare fordi, man accepterer sin krop som den ser ud. Det er nogle kritikere venlige at påpege). Hvis man ikke kan lide det, man ser, er man jo heldigvis berettiget til at kigge væk.

3. ”Sikke nogle tarvelige billeder, der symboliserer et virkelig sygeligt og usundt kropsideal - I burde skamme jer. At opfordre unge piger til at se sådan ud, når det tydeligvis er dødeligt usundt. Nåååårh nej, man må kun bodyshame på slanke kvinder, det glemte jeg”

Svar: Man må ikke bodyshame. Punktum. Ellers læs ovenstående svar. Og nej, vi skammer os ikke. Ingen skal skamme sig – det er pointen.

Læs også: 9 grunde til at kurvede kvinder er ligeglade med, hvad du synes om deres vægt

4. ”Jeg forstår ikke en dyt af det. Nok er de nogle dejlige kvinder, men hvorfor skal vi absolut også synes, de er dejlige i bikini? For mig er det et spørgsmål om at have en smule selvkritik. Hvad er der i vejen med en badedragt? Jeg er sikker på den vil være langt mere klædelig. Det næste bliver vel maveblusen?”

Svar: Maveblusen er nu allerede på mode, og der er masser af kvinder med forskellige kroppe, som bærer den. Hurra for det! Heldigvis er spørgsmålet ikke, hvad andre synes. Pointen er netop, at man SELV har det godt i sin krop og med det, man har på. Ordet "klædelig" er vel op til fortolkning af øjnene, der ser.

5. ”Alle kan bære en bikini – ej, det kan alle altså ikke! Alle kan heller ikke bære knald-rødt hår. Kan heller ikke se det fornuftige i at hylde fedme og sige ”eeeej hvor er i smukke og seje”. Selvfølgelig skal der være plads til alle, og folk skal da have lov til at flashe dellerne, hvis de har lyst til det, bevares! Men kønt er det ikke altid.”

Svar: Det er heldigvis ikke op til dig at bedømme.

Bikini-billeder: Se Q-læsernes billeder her

Vil du læse meget mere om mode og skønhed til kurvede kvinder? Så hent Q's app HER eller prøv et abonnement og få Q sendt til din postkasse hver måned

kurver

Læs også