https://imgix.femina.dk/media/article/alberte-primaer.jpg
Selvudvikling

Alberte Winding: Med alderen kommer et overskud, men også en masse lort!

2. juli 2015
af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen
Alberte Winding er smuk, ambitiøs og blevet 51 år. Her fortæller hun til SØNDAG om at blive ældre.

Ulla Terkelsen forstår sig ikke på kvinder, der lyver om deres alder. Læs interviewet her

Hvad er dog sjovt ved overgangsalderen?

– Jeg har altid lyttet til kvinder, der sagde, at det blev bedre, når man blev 50 år, og tænkte, at det var noget vås. Hvad kunne der være sjovt ved overgangsalderen? Men det er rigtig, at man finder roen og hviler mere i sig selv. Man får nogle foræringer, og man bliver mere taknemmelig, siger Alberte til SØNDAG.

Skal have nogen med i toget

Jeg har ikke brug for de evige forandringer. Livet er en rejse, jo, men jeg skal have nogen med i toget. Lige nu er jeg meget til, at der ikke skal være flere kriser. Jeg orker dem ikke mere. I det mindste skal jeg have en pause fra dem. Det er hårdt hele tiden at være under ombygning. Selvfølgelig kommer der nogle nye kriser på et tidspunkt, men jeg søger mod en harmoni, fordi det er en barsk verden, hvor der er masser af ting at tage fat på. Det handler også om at samle noget overskud, så jeg kan være noget for andre og give noget tilbage, siger Alberte Winding.

Ditte Hansen vågner af og til om natten og sveder af skam – læs her hvorfor

Skal sgu ikke stå på egne ben

– I min generation har vi fået indprentet, at vi skal kunne stå på egne ben og være to hele mennesker, men jeg er lidt tilbage i »gu’ skal vi ej«. Vi skal kunne have et ikke-jeg og kunne slippe os selv 100 pct. for at indgå i en rigtig parforholdsrelation. Med årene kan man godt glide lidt væk fra hinanden. Den ene køber en motorcykel, og den anden laver noget keramik, men man skal bare sørge for, at det ikke bliver for langt væk fra hinanden. Jeg synes, det er virkelig fedt, at Andreas og jeg arbejder sammen. Vi har samme interesser, og vores hobby er vores arbejde og vores liv. Vi kører på job, så den ene skal ikke sidde hjemme og vente, og vi laver alt det spændende sammen. Hvis jeg har haft en dårlig dag på jobbet, så har Andreas det også, og når vi taler om det sammen, forsvinder det hurtigere og bliver ikke til en knude i maven, som det kan være svært at tale med sin kæreste om.

Dorthe Kollos største fortrydelse var ægteskabet med Just – læs her hvorfor!

20 år yngre mand

Andreas er knap 20 år yngre end Alberte, og hun har indimellem skænket aldersforskellen en tanke.

– Han og jeg var kolleger og venner et par år, før vi blev kærester. Det faldt mig simpelthen ikke ind, at han kunne synes, jeg var skøn. Og jeg undrer mig faktisk stadig over det, men det er fint. Jeg prøver at lade være med at tænke for meget over aldersforskellen, for hvis jeg en sjælden gang gør det, går det helt ned for mig. Men nu har jeg heldigvis altid haft det sådan med mit selvværd, at jeg syntes, mine kærester var gudesmukke, og jeg selv var sådan lidt af en trold. Så det er ikke noget nyt for mig at have den følelse, siger Alberte Winding.

En masse lort

Med alderen kommer der et overskud, men der kommer også »en masse lort«, som Alberte får nævnt i en bibemærkning, men hvad mener hun med det?

– Det er sørgeligt, at vi skal dø. Det er så langt ude. Og så er der kroppens forfald. Jeg har mange planer om at modvirke forfaldet, men jeg får for eksempel ikke altid løbet så langt og vedholdende, som jeg burde. Men jeg skal til at løbe mere, for jeg kan godt lide rødvin og god mad.

Problemet ved at være ”nytyk”

Der kommer et kilo på hvert år, som ikke forsvinder. Hella Joof sagde forleden dag, at når man er nytyk, føles det som et problem, men man skal bare lige en ekstra størrelse op, så går det bedre igen. Jeg ville gerne have, at man kunne udskifte hylsteret. Hvis jeg kunne få en plastikoperation, uden man kunne se, jeg havde fået den, gjorde jeg det uden at blinke. Men det findes vist desværre ikke, siger hun til SØNDAG.

Læs også