https://imgix.femina.dk/media/article/ulla-primaer.jpg
Selvudvikling

Ulla Terkelsen: Jeg forstår ikke kvinder, der lyver om deres alder!

22. januar 2015
af SØNDAG, redigeret af Louise Aarkrog, webredaktionen
Ulla Terkelsen er en travl kvinde som stadig er på farten. Her fortæller hun til SØNDAG om at være fyldt 70 og være "den gamle" i arbejdsmæssig sammenhæng.

Mette Fugl: Jeg lod en taxachauffør hente min søn i børnehaven- Læs mere her

Ingen stor fest

Hun er fyldt 70. Men hun holdt ikke nogen stor fest af den grund. Det gjorde hun, da hun fyldte 50. Sin 60-års fødselsdag fejrede hun ved, at hun og hendes daværende kæreste fløj til Prag, hvor hendes søn boede dengang. Men på 70-årsdagen tilbragte hun det meste af dagen med at pakke kufferter på et hotel i Polen, hvor hun havde arbejdet, og flyve hjem til Paris, hvor hun var ventet af nogle venner, som hun spiste middag med om aftenen.

– Men jeg tænkte ikke specielt over, at jeg blev 70. Det gjorde jeg vitterligt ikke, fastslår hun over for SØNDAG.

– Jeg kan ikke forstå det med, at folk slås sådan med deres alder, medmindre de slås med sygdom også, selvfølgelig. Og jeg kan slet ikke forstå kvinder, der lyver om deres alder. Det har jeg altid syntes var så underligt. Hvorfor lyve om det? Der er da ikke noget flovt over at blive ældre. Hvad er det flove ved at være 100 eller 10 eller to?

Caroline Henderson: Lidt deprimerende at fylde 50! Læs interviewet her

Ja, jeg er ”den gamle”

Hun ryster bare på hovedet ad udtryk som »alderspoliti« og »alderdom som en dom«.

– Hør her, siger hun, – jeg tænker ikke over min alder. Jeg spekulerer ikke på det. Jeg har ikke noget kompliceret forhold til det.

– Og ja, jeg er »den gamle«, når jeg er ude at arbejde. Men det har jeg da været i årevis. Og jeg kan ikke gøre noget ved det. Så hvorfor spekulere over det?

– Jeg arbejder sammen med fotografer, der som regel er i 30’erne eller 40’erne, men det går man da ikke og tænker på, når man er i gang, siger hun til SØNDAG.

Anne Linnet synes at alderen giver hende en ballast. Læs her hvorfor

Indhente søvn

– Jeg vil så sige, nu hvor jeg er 70, er jeg blevet mere opmærksom på at få min søvn, fortsætter hun.

– Da jeg var yngre, levede jeg et meget vildere liv, end jeg gør nu, også med hensyn til søvn. Men der er stadig perioder, hvor jeg får meget lidt søvn.

– Hvis jeg er på reportagerejse, arbejder vi tit til langt ud på aftenen og skal tidligt op næste morgen. Men de stroppeture klarer jeg lige så godt, som da jeg var i 20’erne. De er hverken mere eller mindre anstrengende.

– Jeg har et meget fleksibelt forhold til søvn. Jeg kan både klare mig med meget lidt søvn og kan finde ud af at sove igennem, når jeg er tilbage i Paris. Jeg kan sagtens gå i seng kl. 8 om aftenen og sove til kl. 9 næste morgen og dermed indhente den søvn, jeg er kommet bagud med.

Siger nej til drinks

– Men okay, det der, man gjorde i gamle dage på reportagerejser, med, at når man var færdig med sit arbejde lige at mødes med kolleger i baren og slutte dagen af med en drink eller to, oftest en gin og tonic for mit vedkommende, det gør jeg mindre i dag. Nu går jeg simpelthen i seng.

Læs også