https://imgix.femina.dk/media/article/1521_du_er_smukkere_end_du_tror_art.jpg
Selvudvikling

4 kvinder om hinandens kroppe – uden filter

22. maj 2015
af Nana Langhoff
foto: Nellie Møberg
FEMINA har bedt fire kvinder om at kommentere hinandens kroppe uden filter – for i virkeligheden er andres blik som regel langt mere realistisk og kærligt end éns eget

Er du også hård ved dig selv og dit spejlbillede? Dellen på maven er for blød, benene for korte eller balderne for slappe. Men hvis du nu betragter din krop udefra, er det ikke sikkert, dine knæ er lige så tykke, som du tror, eller bingovingerne svinger så meget, som du føler. Vi har bedt fire kvinder kommentere hinandens kroppe uden filter – og én ting står klart: Vi er smukkere, end vi tror!

FEMINAs chefredaktør: "Jeg har hår under armene og silikonebryster"

CONNIE: JEG ER FLOV OVER, AT JEG IKKE SER GODT UD

https://imgix.femina.dk/1521_du_er_smukkere_end_du_tror_connie.jpg

Hvordan har du det med din krop?

– Jeg har det ikke særlig godt med min krop. Jeg synes, det begynder at gå stærkt ned ad bakke. Det hele hænger mod syd. Mine bryster, mave, lår og rumpe hænger, og mine knæ er blevet tykkere. Ja, selv mine øreflipper hænger mere nu. Da jeg var yngre, var der også steder på min krop, hvor jeg ikke var tilfreds med, hvad jeg så. Jeg var for tynd og havde for lange arme. Det fylder noget, især når jeg skal i en bikini om sommeren. Jeg tager altid en kjole på udenover. Jeg er flov over, at jeg ikke ser godt ud, fordi det hele hænger. Min mand giver mig ellers komplimenter hver dag – han synes, jeg har en god røv. Og alligevel kan jeg ikke tage det til mig.

– Jeg har altid troet, at jeg ville få et mere afslappet forhold til min krop med alderen, men sådan er det ikke. Jeg måler mig nok også for meget med yngre kvinder. Og det kan jeg jo ikke. Det er et urealistisk ideal at leve op til.

Hvad kan du godt lide ved din krop?

– Det ved jeg ikke. Måske mit hår og lidt mine øjne.

Hvad gør du for at blive glad for din krop?

– Jeg prøver at spise mindre slik, men jeg elsker slik. Og så prøver jeg at spise sundere og drikker godt med væske. Jeg kunne aldrig magte at dyrke en hel masse motion, det er trods alt ikke det værd.

DE ANDRES KOMMENTARER:

Anne Mette: – Connie er super smuk – og sikke nogle lange ben. Der er glimt og en hjertelig glød i hendes øjne. Nogle gange kan blikket i øjnene bare gøre alt for, hvor smuk man ser ud, uanset hvordan resten så spiller sammen. For mig udstråler Connie tryghed. Hun har en meget harmonisk krop, benene og overkroppen passer rigtig godt sammen. Hun har en flot hals og et markeret brystparti, det er smukt. Det ligner faktisk, at hun træner.

Elsebeth: – Jeg lægger især mærke til, at Connie har en smuk hudfarve. Hun er i det hele taget bare en lækker kvinde.

Pia: – Altså, Connie er jo helt vildt smuk. Hun har en vild udstråling og nogle intense øjne, og så virker hun bare så glad og positiv hele tiden. Hun har en skøn energi. Og hun har nogle flotte stænger, hvor man også kan ane lårmusklen.

Connies reaktion:

– Jeg går herfra med en aha-følelse. Jeg synes faktisk, jeg begynder at få et andet syn på min krop efter det, der er blevet fortalt. Vi er jo fire dejlige damer. Det giver noget selvtillid, at man får den feedback fra jer. Måske skal jeg alligevel ikke være så bange for at gå en tur på stranden i min bikini.

https://imgix.femina.dk/1521_du_er_smukkere_end_du_tror_pia.jpg

Hvordan har du det med din krop?

– Jeg har det meget afslappet med min krop. Jeg er jo ikke trænet eller noget som helst. Jeg har født to børn, og det kan man godt se. Selvfølgelig kan jeg da godt være lidt træt af, at det er tyngdekraften, der bestemmer nu. I perioder kan jeg godt være mere trænet end nu, men jeg synes, begge dele er okay, jeg punker ikke mig selv, hvis ikke jeg når at træne. Jeg kan sagtens rende rundt i en bikini. Nu har jeg to drenge på 11 og 14 år, og jeg synes også, det er vigtigt, de lærer, hvordan den naturlige krop ser ud. Jeg har altid haft et godt forhold til min krop. De griner jo lidt ad mine hvide vinger, men det er helt okay. Da jeg var i 20’erne, fik jeg opereret mit højre bryst, fordi det var væsentligt større end det andet. Og selv om jeg har nogle grimme ar efter det, så er det ikke rigtig noget, jeg tænker over.

Hvad kan du godt lide ved din krop?

– Jeg kan godt lide længden på mine ben og på min krop i det hele taget.

Hvad gør du for at blive glad for din krop?

– Jeg cykler 10 km hver dag til og fra arbejde, og så går jeg nogle gode ture ved stranden.

DE ANDRES KOMMENTARER:

Anne Mette: – Jeg synes jo, hun har nogle fantastiske bryster! Pia er kvinde med Q, hun har en rigtig kvindekrop, og det stråler ud af hende, at hun er i kontakt med sig selv og sin feminine side. Hun er virkelig lækker. Og så virker hun også til at hvile meget i sig selv. Hun bærer sig selv flot.

Elsebeth: – Pia er jo så sexet, hvis man godt må sige det – altså på den gode måde. Og samtidig er hun naturlig, hun har et naturligt udseende og en naturlig krop. Jeg kan også godt lide hendes frisure, den er smart og passer godt til hende. Hun bærer i det hele taget bare sin krop på en rigtig lækker måde.

Connie: – Der er jo ingen tvivl: Flotte bryster og god røv! Det er virkelig en flot rumpe! Og så har hun en god højde.

Pias reaktion:

– Jeg er lidt overrasket over, at I synes, min numse er pæn, for da jeg stod og prøvede undertøjet i prøverummet, tænkte jeg bare: Nej, nej, det kan jeg ikke, det her. Men jeg synes faktisk, jeg hviler meget i min krop. Man kan jo sagtens hvile i sig selv uden at have den perfekte krop, og så kan det gøre, at man ser perfekt ud. Man behøver ikke at være toptrænet, vi er jo alle forskellige. Jeg får egentlig ikke gjort det ved min krop, som jeg godt kunne tænke mig, for jeg kunne da godt stramme lidt op her og dér, men det betyder ikke, at jeg pisker mig selv og hader min krop for det. Sådan her ser jeg ud lige nu, og jeg kan godt komme til at se anderledes ud, hvis jeg giver den en skalle. Så det generer mig faktisk ikke, at der er lidt ekstra hist og her.

https://imgix.femina.dk/1521_du_er_smukkere_end_du_tror_elsebeth.jpg

Hvordan har du det med din krop?

– Jeg synes, jeg begynder at slutte fred med den. Jeg har haft nogle udfordringer med den tidligere, fordi jeg var meget tynd, da jeg var yngre. Da jeg var barn, fik jeg at vide af sundhedsplejersken, at jeg skulle drikke fløde. Jeg havde også en gymnastiklærer, som syntes, hun skulle være morsom, så hun fik sagt, at jeg var så mager, at jeg ikke behøvede en cykelklokke, fordi mit skelet raslede, når jeg cyklede. Så jeg fik et rigtig dårligt forhold til gymnastik. Hun er dog kommet med en undskyldning siden hen. Efter at jeg har født min datter, er maveskindet dog blevet noget slapt, og det har aldrig rigtig trukket sig sammen. Det har jeg haft det svært med. Men i bund og grund er jeg glad for min krop. Den passer på mig og er sund og rask.

Hvad kan du godt lide ved din krop?

– Jeg kan godt lide min barm og mine slanke ben.

Hvad gør du for at blive glad for din krop?

– Jeg får bailine-behandlinger (skønhedsbehandling via elektroder, red.) en gang imellem. Jeg går ture hver dag, jeg elsker at gå i naturen. Jeg mediterer og har gjort det i 20 år, og så dyrker jeg mindfulness.

DE ANDRES KOMMENTARER:

Pia: – Elsebeth ser simpelthen så fantastisk ud. Jeg elsker hendes ansigt, det harmonerer så fint med det flotte røde hår. Hun virker til at hvile meget i sig selv og det får hende til at se super dejlig ud.

Connie: – Jeg synes, Elsebeth har sådan nogle flotte lange ben, de er virkelig flotte. Og så har hun et dejligt smil, hun er i det hele taget bare rigtig smuk og dejlig.

Anne Mette: – Hendes udstråling er helt fantastisk. Hun er hele pakken. Jeg får simpelthen sådan lyst til at kramme Elsebeth. Hendes hår passer rigtig godt til hende. Hun virker meget naturlig. Jeg kan mærke, at hun hviler meget i sin person. Hun udstråler en ro og et psykisk og fysisk overskud. Jeg får virkeligt lyst til at drikke en kop te sammen med hende og tale med hende. Og så har hun altså nogle meget smukke former.

Elsebeths reaktion:

– Jeg bliver simpelthen så rørt over at høre, hvad I har at sige.

ANNE METTE: JEG HAR ALTID HAFT ET KROPSKOMPLEKS

https://imgix.femina.dk/1521_du_er_smukkere_end_du_tror_annemette.jpg

Hvordan har du det med din krop?

– Jeg har det faktisk ikke særlig godt med den. Jeg har svært ved at acceptere den. Hvilket er sjovt, nu hvor jeg går meget op i træning og kost, men min selvkritik er bare enormt stor. Det er især min nedre del, jeg ikke kan lide. Jeg synes, jeg er for stor. Indtil sidste sommer har jeg aldrig gået i bare ben, så har jeg haft lange bukser på. Jeg gik i byen sidste år i en kjole med bare ben for første gang. Det var grænseoverskridende. Jeg synes bare, mine ben er forfærdeligt grimme. Jeg har heller ikke tidligere løbet i korte løbeshorts. Jeg har altid haft sådan et kropskompleks. Jeg bader heller ikke, når jeg er på ferie. Jeg kan ikke lide, folk kigger på mig, hvis jeg er i bikini. Jeg er bange for, at de finder fejl på mig. Men man får også et skønhedsideal smidt i hovedet hver eneste dag, så man føler jo, man er uden for normen, hvis man ikke træner eller spiser sundt. Og på den anden side vil man jo gerne vise, at man ikke vil ligge under for det, så det er en uendelig konflikt. Jeg føler personligt, at jeg ligger under for et pres fra medierne.

Hvad kan du godt lide ved din krop?

– Jeg kan godt lide min overkrop. Især mave, ryg og arme – men dem har jeg også nemt ved at tone, når jeg træner. Så det vil jeg gerne vise frem.

Hvad gør du for at blive glad for din krop?

– Jeg løber i snit 110 km om måneden og styrketræner. Og så går jeg til boksning. Jeg kan rigtig godt lide løb med forhindringer, det er en sjov måde at træne på.

DE ANDRES KOMMENTARER:

Pia: – Anne Mette ser fantastisk ud, hun er meget veltrænet, og det virker til, at hun styrketræner en del. Hendes krop ser ud til at være i balance, og det hele matcher bare. Det er det billede, jeg danner mig, når jeg ser hende. Det ser rigtig godt ud. Og så lægger jeg især mærke til hendes flotte ryg. Hun behøver i hvert fald ikke at have det dårligt over at gå i bikini. Det virker egentligt til, at du har det godt med din krop.

Connie: – Hun er smuk, og sikke en veltrænet krop ... hun virker som en glad kvinde. Og sikke en god røv, det er sådan en, der siger pling! Den sidder virkelig, hvor den skal.

Elsebeth: – Anne Mette har en super flot og veltrænet mave, der er ikke noget, der hænger dér. Man kan i hvert fald ikke se, hun har født børn. Og ja, sikke en numse, det er helt ærgerligt, at der ikke bliver
taget billeder bagfra, for så skulle hun da have sådan et med hjem.

Anne Mettes reaktion:

– Jeg tror, der er rigtig mange, som ikke ved, at jeg mange gange om dagen tænker på træning og på, hvad jeg spiser. Det fylder rigtig meget, så jeg har det ikke specielt godt med min krop, men det tror jeg ikke der er særligt mange, der er klar over. Selv dem, som jeg kender godt, vil nok blive overraskede over, at jeg har sådan et kropskompleks. Det er lidt sjovt egentligt. Men
hvor er I søde, tusind tak.

Denne artikel er en del af vores #100procentmig-kampagne. Læs flere artikler og vores manifest ved at klikke på billedet herunder:

https://imgix.femina.dk/1521_du_er_smukkere_end_du_tror100pro.jpg

Læs også