https://imgix.femina.dk/media/article/maerk_hvad_du_har_lyst_til.jpg
Selvudvikling

11 tips til at mærke, hvad du har lyst til

18. maj 2018
Fredag, 18. maj 2018 - 10:25 Udgivet første gang oktober 2016 - af Lizl Rand, foto: Panthermedia
Er du god til at mærke, hvad andre har brug for, men svært ved at fornemme, hvad du selv har lyst til?

1. Stil dig selv spørgsmålet: Hvis jeg ikke var bange, hvad ville jeg så gøre? Det er en nem og effektfuld måde at teste dine beslutninger på. Er du styret af frygt eller fryd? Hvad ville du gøre, hvis du var sikker på succes?

2. Leg, at du selv er det menneske, som du elsker over alt på jorden. Er der så noget, du ville ændre? Behandler du dig selv lige så kærligt og hensynsfuldt, som du behandler dine børn eller din mand?

3. Stop op. Sæt dig et roligt sted, luk øjnene, træk vejret ned i maven. Lyt, føl, duft, mærk. Jo hurtigere du handler til dagligt, jo mindre mærker du, hvad du egentlig vil. Hvad sker der i dig, når du fokuserer på dig selv?

4. Tænk tilbage på sidst, hvor du stod i samme situation. Hvad lærte du? Hvad vil du gøre anderledes fremover for at undgå samme udfald?

5. Spørg dig selv, hvornår nok er nok. Hvad skal der til, for at du kan sige, at det er okay – at du kan elske det, der er? Vi må acceptere og forlige os med, at alt det, vi drømmer om, måske slet ikke findes. Er du på evig jagt efter Utopia?

6. Giv dig selv flere muligheder: Ofte ser vi kun den information, som er lige foran os. Undgå at sige enten-eller og blot se på fordele og ulemper. Spørg i stedet: Hvordan kan jeg gøre begge dele? Forestil dig, at de to muligheder, du har, plud-selig forsvinder. Hvis de to muligheder ikke var der, hvad ville du så gøre?

7. Afprøv dine antagelser om virkeligheden. Når du analyserer dine muligheder og antagelser, er din udfordring, at du kun ser det, du leder efter, og at det, du leder efter, ofte er den løsning, der understøtter dine nuværende synspunkter. Lav små eksperimenter til at teste din hypotese. På den måde kan du nå at ombestemme dig, inden du melder ud.

8. Vær mæt og udsovet, når du skal mærke efter og træffe et valg. Når vi er i ubalance, trætte og overvældede af følelser – og f.eks. er meget vrede eller kede af det – har vi ikke kontakt til os selv og vil derfor have svært ved at mærke, hvad vi egentlig gerne vil.

9. Erkend, at du ikke er magiker. Du kan hverken læse tanker eller se ind i fremtiden. Du træffer din beslutning baseret på en irrationel forestilling om, at du ved, hvad der kommer til at ske i fremtiden.

10. Stil dig selv spørgsmålene: Hvad sker der om 10 minutter, hvis jeg siger ja eller nej til denne beslutning? Hvad sker der om 10 måneder ved at sige ja eller nej til denne beslutning? Og hvad sker der om 10 år?

11. Hvis alt glipper – træk lod. Kast en terning. Måske fornemmer du på den måde, at der er et bestemt udfald, som du er mest lun på?

Læs også: Sådan træffer du en god beslutning

Læs også: Er du hård ved dig selv? Sådan bekæmper du din indre kritiker

https://imgix.femina.dk/call_to_action/curvy_kandi_cta2.png

Læs også