Ashley Graham
Liv

“Noget var galt”: Model fortæller om voldsom fødsel

24. maj 2022
Af Klara Hauberg Hansen
Foto: MEGA
Modellen blev i januar mor til tre, da hendes to tvillingedrenge kom til verden. Men fødslen gik langt fra som forventet.

Det kom som en stor overraskelse for modellen, da hun i september sidste år til en scanning af sin gravide mave fandt ud af, hun ventede tvillinger.

I januar kom hendes sønner til verden. Dengang delte Ashley Graham ikke ud af detaljerne om, hvordan sønnerne Malachi og Roman blev bragt til verden.

Men nu fortæller hun, at hun var tæt på miste livet under fødslen.

I et nyt essay bragt i Glamour beskriver hun forløbet.

Sønnerne kom til verden hjemme hos modellen og hendes ægtemand, Justin Ervin, efter at hun havde været i aktiv fødsel i tre timer, men så begyndte hun at føle sig utilpas.

Blodet fossede ud, og Graham mistede bevidstheden.

– Det eneste jeg kan huske er en let berøring på min kind, men jeg fandt senere ud af, at det var følelsen af en, der slog mig voldsomt på kinden, mens min mand holdt min hånd og hviskede mig i øret og en tredje stak en nål i min arm, skriver hun og fortsætter:

– Og så kan huske at jeg så mørke, og noget der mindede om stjerner.

Da hun endelig genvandt bevidstheden, forsøgte modellens jordemoder og et hold af andre professionelle at holde hende rolig ved at fortælle, at alting var okay.

I sit essay beskriver hun dog, hvordan hun kunne mærke, at “noget var galt”.

– Selv om de ikke ønskede at gå i detaljer, så kunne jeg, da jeg kiggede rundt i rummet, se blod over det hele, og så græd jeg. Det var en form for følelsesmæssig lettelse, efter al det kaos jeg lige havde oplevet.

Herefter bad jordemoderen hende om at rejse sig – men det kunne hun ikke.

- Jeg fortæller jer alt dette - uden omsvøb - fordi jeg tror på vigtigheden af ærlighed. Når jeg fortæller dette om mig selv, håber jeg, at andre også vil tale om, hvad de har været igennem, skriver hun.

Graham og manden var i forvejen forældre til sønnen Isaac, der kom til verden i 2020, mens tvillingerne kom til verden i januar.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Læs også