https://imgix.femina.dk/media/article/diana_paa_rulleskoejter.jpg
Liv

Kørte Prinsesse Diana virkelig på rulleskøjter gennem Buckingham Palace?

23. november 2020
af Emilie Søndergaard Christiansen
Foto: Des Willie/Netflix
I den nyeste sæson af Netflix-serien "The Crown" ser man en ung prinsesse Diana komme kørende på rulleskøjter gennem gangene på Buckingham Palace. Men gjorde hun nu også det i virkeligheden?

Den populære Netflix-serie "The Crown" er kommet til et særligt kapitel i det britiske kongehus' historie.

Nemlig kapitlet, der handler om prinsesse Diana.

I tv-serien, der tegner et billede af dronning Elizabeths regeringstid, møder vi i den nye sæson Diana, spillet af Emma Corrin, da hun som 16-årig møder den 29-årige prins Charles.

Igennem sæsonen hører vi om frieriet, brylluppet, det turbulente ægteskab, Dianas bulimi og hendes brændende ønske om at blive skilt fra prins Charles, som hun har fået to børn med.

Prinsesse på rulleskøjter

I den nye sæson ser vi også den unge prinsesse Diana stå på rulleskøjter gennem gangene på Buckingham Palace, imens hun hører Duran Durans "Girls on Film" på sin walkman.

Men gjorde hun også det i virkeligheden?

I et interview med Vogue bekræfter produceren på "The Crown", Oona O’Beirn, at prinsesse Diana virkelig kørte på rulleskøjter gennem Buckingham Palace.

- Det er sandt, siger hun til Vogue.

- Det minder os alle om, at Diana kun var 19 år på det tidspunkt.

Men selvom scenen med Diana på rulleskøjter portrætteres i serien, findes der dog ikke billeder af den virkelige prinsesse, der suser gennem slottet på de firhjulede rulleskøjter, skriver Vanity Fair.

Ifølge Emma Corrin var det prinsesse Dianas måde at holde fast i de sjove stunder, hun altid havde, før hun blev royal, fortæller hun i et interview med Sky News.

LÆS OGSÅ: "Dianas bulimi var en måde at rense ud i de følelser, hun ikke kunne kontrollere"

Cykeltur aftenen før brylluppet

Det var 29. juli 1981, at den dengang kun 20-årige Diana Spencer blev til prinsesse Diana, da hun ved et storslået bryllup blev gift med britiske Prins Charles i St. Pauls Cathedral i London.

Aftenen før det storslåede bryllup brugte Diana blandt andet på at køre på hjul gennem slottets gange.

Her var det dog ikke rulleskøjter, hun kørte på.

I stedet cyklede hun rundt på gangene, imens hun ringede med ringeklokken og råbte: ”Jeg skal giftes med Prinsen af Wales i morgen, *ring, ring*, jeg skal giftes med Prinsen af Wales, skriver Vanity Fair.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370.png

Læs også