Prinsesse_Diana
Stil

Prinsesse Diana fik alle til at elske denne sko i 1997 – og nu er den tilbage

5. juli 2023
Af Rose Maria Boelsmand
Foto: MEGA
Du kender helt sikkert designeren bag den populære model, og det kan du takke Prinsesse Diana for.

I dag kender de fleste modeinteresserede brandet Jimmy Choo, som ud over at være skrevet ind i manuskriptet til den originale "Sex and the City"-serie (herunder Carries Askepot-øjeblik, hvor hun taber sin sko og med sit altid kløgtige ordspil udbryder: ”I lost my Choo!”, is stedet for "shoe"), så er Jimmy Choos små kunstværker præsenteret på verdens mest luksuriøse websites og på fødderne af alt fra moderne stilikoner til stjerner som Jennifer Lopez, Bella Hadid og Angelina Jolie.

Men faktisk skyldes det eksklusive skobrands popularitet og ikke mindst eksklusivitet især én person, nemlig Prinsesse Diana, der allerede i 1997 fik øje på det fine fodtøj.

Til en opførelse af "Svanesøen" i Royal Albert Hall i 1997 ankom Prinsesse Diana nemlig i en sart-lyserød og råhvid minikjole fra Catherine Walker, hvortil hun bar et par gyldne slingbacks fra Jimmy Choo.

Prinsesse_Diana
Foto: Reuters/Ritzau Scanpix

Ikke nok med at slingbacks i 1997 kom ind fra højre som en ny skomodel, der præsenterede sig selv som et lettere og lidt mere vovet alternativ til de lukkede, konservative pumps, der havde domineret formelle antræk op gennem 1980’erne, så blev Prinsesse Dianas blåstempling af Jimmy Choo også begyndelsen på brandets succes.

Prinsesse_Diana

Prinsessen og Jimmy Choo udviklede efter signende et nært forhold, og skodesigneren skabte efterfølgende flere slingbacks specielt til hende, som i den sidste tid af sit liv fik banket skomodellen og -designeren ind på den kollektive moderadar.

Og slingbacks oplever lige nu et gigantisk comeback – givetvis grundet den almene besættelse af alle elementer, der var populære i 1990’erne og omkring 00’erne, hvorunder Prinsesse Dianas stil også ofte hives frem som stilmæssig reference.

Hos Jimmy Choo er slingbacks, der karakteriseres af deres lukkede tå, spinkle hælstrop og tynde, høje hæl, i dag en klassiker, som indgår i hver kollektion: både i moderne fortolkninger og i udgaver, der kunne være taget ud af Prinsesse Dianas garderobe.

Denne artikel blev første gang bragt af ELLE.dk. Dette er en redigeret version.

Vil du lytte til femina update? Så lyt til vores podcast, hvor vi en gang om ugen dykker ned i en af de største historier fra vores verden og folder den ud for dig. Du kan lytte til podcasten i appen Ally, i Apples podcast-app eller på Spotify:

Læs også