https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/juli/2013-28-drommer-om-sex-ferie-p.jpg
Kærlighed og sex

Vi drømmer om sex i ferien

11. juli 2013
af Maria jönsson Bebe
foto: shutterstock
I feriesæsonen stiger vores lyst til sex og i sær hos kvinder. Det viser en ny undersøgelse fra dating portalen C-Date. Se her hvem der er på udkig efter uforpligtende sex.

Faktisk er det næsten en tredjedel af singlerne, der drømmer om uforpligtende sex, når de tager på ferie, mens to tredjedele i parforhold har en forventning om mere action på lagenerne under ferien. Ifølge sexolog, Jakob Olrik, handler det om noget så simpelt som, at vi bliver mere løsslupne, når vi slipper hverdagens rutiner.

Sådan får du en fræk ferie - Din guide til en sommer fyldt med erotik

-Hvad enten du er single eller i parforhold, så er vi alle tynget af dagligdagens pligter. Vi får øje på spindelvævet i loftet, vasketøjskurven der ikke er tom eller vi forbereder os til næste dag på jobbet. Men når vi tager tager væk fra de gængse rammer, så kan vi bedre give slip, og det er præcis det, der sker på ferien, siger sexolog Jakob Olrik.

Kvinderne slipper sig løs i ferien

Danskerne ser ud til at have samme længsler og lyster som de andre europæiske borgere, der har deltaget i undersøgelsen. 42 % af de danske mænd har en forventning om, at de får mere sex med deres partner i ferien, mens 43% af de danske kvinder har samme forhåbninger.

- Er du i et forhold, måske endda med børn, så er dagligdagen ofte travl, og ferien bliver et belønningsmål, man har forude, og her kan især kvinderne give sig selv lov til at være mere løssluppen, forklarer Jakob Olrik.
Kvinder kan i en travl hverdag være mere tilbøjelige end mændene til at nedprioritere sex, men når de holder ferie og slipper alle tjeklisterne, kan de sætte sig selv mere fri, og det kan give plads og energi til mere og bedre sex.

Singlerne forventer mere sex

Men det er ikke kun dem, der er så heldige at have en fast partner ved hånden, der håber på en lummer sommer. 33 % af de danske single-mænd håber nemlig, at ferien kaster en sexet oplevelse af sig, mens 22 % af de danske single-kvinder tager af sted med samme forventning.
- For mange singler indgår flirt og sex hurtigt som en del af forventningslisten til sommerferien på lige fod med sol og god mad. Det ligger ligesom i luften, siger Jakob Olrik og fortsætter:

- Sol, varme og masser af bar hud giver helt automatisk en større libido, især for os nordboere, der er vant til at være pakket ind i dynejakker det meste af året. Sydens solrige ta'-selv-bord øger lysten til en god flirt hos mange singler, en flirt der gerne må ende med sex.

Sommer, sex og Rock `n´ Roll - Din guide til sikker festival sex

Ud over travle hverdage og kvindernes hang til tjeklister, hvad er det så lige ved ferien, der er så sexet?
-Det at have sex udenfor sit hjem er i det hele taget enormt befriende for seksualiteten. Her er der ikke noget, der påminder os om vores pligter og gøremål fra dagligdagen, og hvis vi så ovenikøbet rejser på ferie til fremmede himmelstrøg, så sker der en forventning. Og den gør os typisk mere opsøgende og åbne overfor at kaste os ud i eskapader, som er lidt mere risikobetonede, end dem vi er vant til i det daglige, fortæller Jakob Olrik.

Han opfordrer i øvrigt til at åbne vinduet og lytte til nattens symfoni af sexede lyde, der verden over ofte strømmer ud af hotelværelserne. Der er nemlig den fordel, at du på ferien heller ikke behøver at bekymre dig om lydstyrken og naboen, når du dyrker fræk feriesex.

Besøg C-Date her


Læs også