At være bollevenner er mere end blot sjov og ballade. Du bliver udviklet seksuelt og holder dig i god form i tørkeperioder. Læs mere om hvorfor du skal have en bolleven og hvordan det bliver godt!
Kærlighed og sex

Tips og tricks til dig og din bolleven

27. maj 2013
af Gitte Holm og Tidens Kvinder
Foto: shutterstock
At være bollevenner er mere end blot sjov og ballade. Du bliver udviklet seksuelt og holder dig i god form i tørkeperioder. Læs mere om hvorfor du skal have en bolleven og hvordan det bliver godt!

Få en bolleven og udvikle dig seksuelt

Er du inde i en tørkeperiode rent seksuelt, skal du ikke give op og lade cølibatet få overtaget. I stedet bør du få dig en bolleven og udvikle dig seksuelt, mener sexolog Sara Skaarup. Der findes faktisk masser af fordele, som holder dig i god seksuel form.

- Jeg forstår ordet bolleven som en fortrolig ven, du har sex med - uden at I er kærester. Det kan være en etableret ven eller en ny person, men det handler i bund og grund om, at du får uforpligtende sex, med en du kan lide. Det kan være dejligt med sådan en forbindelse, for sex er jo skønt, og en god ven skal ikke scores, men er lige ved hånden. Og netop fordi du allerede er tryg ved personen, kan du nemmere folde sig ud og bare nyde uden det store præstationspres, siger sexolog Sara Skaarup.

> Få 6 sexstillinger der forbedre samlejet her

Nyd din frihed med en bolleven

En bolleven giver muligheden for et hurtigt opkald, en frokost aftale, eller bare et tilfældigt møde i byen, hvor I helt uden hæmninger kan nyde godt af en quicky. Her er to gode stillinger til jer hvis i spontant mødes til en hurtig omgang:

1 STÅENDE

Sådan gør I: Du stiller dig foran ham og bøjer dig fremover. Han trænger ind bagfra. I kan også gøre det med front mod hinanden, men det kræver, at der ikke er for stor højdeforskel mellem jer.

Fordel: Stillingen er oplagt, hvis I er på farten, f.eks. på vej hjem fra byen, og der lige byder sig en mulighed i f.eks. en mørk port eller en trappeopgang.

Ulempe: Manden kan trænge langt op i dig i denne stilling, og hvis du ikke er helt varm, kan det godt føles ubehageligt i begyndelsen, så tag den med ro til at starte med.

2 PÅ BORDET/KØLEREN AF EN BIL

Sådan gør I: Han står op, og du ligger halvvejs inde på bordet/køleren med benene og numsen strittende udover kanten. Han kan evt. holde dine ben imens.

Fordel: Han kan styre tempoet, og du kan bare tage imod og nyde og samtidig stimulere klitoris, så du måske også kan opnå en (lyn)orgasme.

Ulempe: Hvis det er et bord, skal det være rimelig stabilt, så det ikke knirker eller bevæger sig for meget - eller endnu værre - braser sammen under jer. Og det kan godt give et par slid-mærker på din ryg, hvis I giver den rigtig meget gas.

>Se flere sexstillinger til en quicky her

Bliv klogere på dig selv

Som single vil mange kvinder måske ty til sexlegetøj eller pornofilm, når de søger tilfredsstillelse, men Sara Skaarup ser ingen grund til, at du ikke lige så godt kan bruge tiden på seksuel træning og udforskning med en anden person.

- Du kan lære dig selv bedre at kende seksuelt, på måder der kræver en partner. Du kan så at sige træne dig op til god sex, så du er i god form, når en partner igen dukker op i dit liv. Du kan øve dig i at forstå, hvordan det modsatte køns krop fungerer uden så høje forventninger til, at alt skal lykkes. Og fordi det er en god ven, kan en kvinde formentlig også blive mere fortrolig og tryg ved sin krop, siger Sara Skaarup.

Pas på

På trods af at I måske drukner i god sex og afprøver ting, som I aldrig troede, var muligt, kan der også være ulemper ved forholdet. Bollevenner kan hurtigt udvikle sig, og det er derfor vigtigt, at der er helt klare linjer mellem begge parter, mener Sara Skaarup.

Sexologens råd før I aftaler at blive bollevenner:

  • Tænk over, hvad det egentlig er, I gerne vil med forholdet. Hvor ofte, hvor og hvornår. Har I begge samme indstilling?
  • Hvem må vide det?
  • Har I lov til at se andre personer, eller er I eksklusive?

De positive ting ved at være bollevenner

Leg og lær

Med bollevenner er der en kæmpe chance for at høste nye sjove tips og tricks. Du har også mulighed for at teste noget nyt, som du altid har haft lyst til at prøve. Du ved aldrig, hvad du kan lære i det frække klasseværelse, så vær også åben også for nye oplevelser og stillinger. Du kunne lære noget, som viser sig at være guld værd senere, når du er sammen med en fyr, du virkelig godt kan lide.

Tag på en ferie og find dig en bolleven

Ferien er en yndet ramme for at opstøve bollevenner, og med god grund: Der er jo ingen fortid og ingen fremtid med tjeneren på hotellet eller ham, du lige møder ved stranden, så du kan bare leve i nuet. På ferien har du ofte også let adgang til et hotelværelse, og ofte er du fri for at være omgivet af familie og venner, der kan gøre situationen akavet. Så ud med feriesnøren og nyd det: Her er der ingen, der glor dig over skulderen, og du kan opføre dig lige så sexet, du har lyst til uden frygt for repressalier

>Få flere tips til dig og din bolleven her

Læs også