Med tantrasex får du ikke kun udvidet dit sexliv, men du og din partner kan også løse eventuelle problemer med sex, som fx tørhed og manglende lyst
Kærlighed og sex

Tantrasex: Få et bedre sexliv

30. januar 2010
af Sara Skaarup
Foto: iStockphoto og Colourbox
Med tantrasex får du ikke kun udvidet dit sexliv, men du og din partner kan også løse eventuelle problemer med sex, som fx tørhed og manglende lyst

De fleste mennesker har sex på den måde, at man indleder med forspil, hvorefter ophidselsen stiger, og efter orgasmen vender den seksuelle spænding så tilbage til nul. Tantrasex handler ikke om orgasmejagt, men om at befinde sig i en høj tilstand af nydelse hele vejen igennem.

Fif omkring tantrasex på film

"Tantrasex - En guide til bedre sex" er en dvd med en enkel og let tilgængelig introduktion til, hvordan du får en tantrisk tilgang til dit kærlighedsliv.

Læs også: Tantrasex: Dette kan du lære

Sexproblemer kan afhjælpes med tantrasex

Tantrasex giver efter sigende større seksuel tilfredsstillelse. Her taler vi nemlig om seksualitet med følelser, ikke bare i underlivet. Yazmin Fox fortæller, at konkrete problemer som tørre slimhinder, for tidlig sædafgang og manglende lyst ofte kan afhjælpes ad denne vej, fordi tantrasex er målsøgende på de dybeste problematikker, hvorfra alle andre problemer udspringer. - En af grundtankerne bag filosofien er: "The truth will set you free" - eller som et gammelt ordsprog siger: "(...) den, som ikke er sig selv, er heller ingen anden", siger Yasmin Fox. I tantrasex siger man, at det er mandens mission at gennemtrænge og åbne kvinden med sin tilstedeværelse.

Smuk og fuld af lyst med tantrasex

Teknikkerne til at indøve tantra er bl.a. meditation og yoga. Massage og sanseøvelser tjener også til at vække de fem sanser. Tanken er, at jo mere sanserne er vakt, jo mere vågen, intelligent og levende bliver man selv. Forskellen på almindelig sex og tantrasex ligger dog ikke alene i udførelsen, men i høj grad også i udbyttet. - En kvinde, der dyrker tantrisk sex, vil ikke blot føle sig begæret og tilfredsstillet. Hun vil føle sig mødt og set, og hele vejen igennem smuk og fuld af lystfølelse, siger Yazmin Fox, der selv har dyrket tantrasex i 18 år og bruger det som en væsentlig del af sin nystartede sexologuddannelse, Sexologiskolen.

Lad os få flere orgasmer sammen

De fleste kvinder vil ifølge sexologens erfaringer have let ved at få deres partner med på ideen om at udforske tantrasex. Også selvom tantrisk sex indebærer, at manden lærer at holde ejakulationen tilbage for at holde på energien, samtidig med at han får flere, mere intense "tørre" orgasmer. - Her kan nogle mænd blive bange for at gå glip af noget, så overvej at lægge fokus et andet sted ved introduktionen. Det er de færreste, der siger nej, hvis deres kvinde spørger: "Jeg vil gerne have, at vi udvikler vores sexliv, så vi kan få mange flere orgasmer og have det endnu dejligere sammen - vil du gå på opdagelse sammen med mig?" siger sexolog Yasmin Fox.

Kom godt i gang med tantrasex

Denne øvelse er en lille meditation, som man kan starte med, og som fremmer intimiteten mellem jer. Laver I denne kobling, er det muligt at have sex med hele dig - ikke bare dit underliv.

• Skab et dejligt rum: Rent sengetøj, lys, dufte og musik, som I holder af.
• Sæt jer over for hinanden, og hold hinandens hænder.
• Hold øjenkontakten - gerne i venstre øje, det er det mest modtagelige.
• Sid sådan i ca. fem minutter.
• Begynd så at røre ved hinandens ansigter og hænder på skift.
• Senere kan I gå videre til andre kropsdele og blive mere intime - se hinanden i øjnene.

Se også:

Hvor mange har du haft sex med?

Vær mere sexet

Orgasme for videnskaben

Læs også