Kvinder skal blive bedre til at tage kontrollen i sengen ved at sætte sig selv i fokus under samlejet og tage initiativ.
Kærlighed og sex

Tag kontrollen i sengen

9. december 2011
af Juliane Olsen, NewsDesk, Aller Media
Foto: All Over Press
Kvinder skal blive bedre til at tage kontrollen i sengen ved at sætte sig selv i fokus under samlejet og tage initiativ.

Sådan tager du kontrollen i sengen

Sex er mandens ansvar. Den holdning har mange af de kvinder, som parterapeut Maj Wismann møder i sin praksis. Hun mener, at det er på grund af uvidenhed, at kvinderne ikke tager mere føring, når der skal dyrkes sex.

- De ved ikke, at de også skal tage ansvar for sexen ved at lære sig selv at kende og at røre ved sig selv, men lægger sig i stedet fladt på ryggen. Hun ved ikke, at hun kommer hurtigere ned i sin krop, når hun varmer manden op, siger parterapeuten til Alive.dk.


Køb "Den nye tantra"
- 229 kr.

Maj Wismann mener, at det er en klar mangel, at der i seksualundervisningen ikke indgår det element, at kvinden skal røre ved sig selv under samlejet for at få det optimale ud af nydelsen. For mange kvinder virker det samtidig angstprovokerende, fordi de kan risikere at fejle, når de tager styringen.

Så der skal netop sættes handling på ved, at kvinden beslutter sig for, at sexlivet skal være anderledes, ifølge Maj Wismann. Det værste, der kan ske, er jo blot, at hun skal vende tilbage til sit gamle mønster, og så er udgangspunktet jo blot det samme.

Gode råd til at tage initiativ i sengen:
Når du får berørt tre erogene zoner på en gang, så får du mere nydelse ud af samlejet. Derfor kan det være godt for dig, at du under samlejet eksempelvis kysser ham, mens du rører din bryster, så du holder dine erogene zoner på tæerne. Jo mere ophidset du bliver, jo mere slipper du tankerne og giver dig hen.

Sluk lyset, hvis det hjælper dig til at slå dig mere løs på lagnerne, og husk, at du ikke kan quick fixe dit sexliv på 14 dage. Der skal virkelig arbejdes på sagen før, at du er blevet sex-stormester.

Læs også: Hvor lang tid tager god sex?

Læs også: Mandepanel - "Bryster betyder ikke alt"

Læs også: Vi tester erotisk legetøj

Læs også