Maratonsex eller en hurtig tur i kanen? Psykologer og sexologer har spurgt deres klienter, om hvor lang tid god sex tager.
Kærlighed og sex

Hvor lang tid tager god sex?

2. december 2011
af Julia Schmiegelow, alive.dk
foto: all over press
Maratonsex eller en hurtig tur i kanen? Psykologer og sexologer har spurgt deres klienter, om hvor lang tid god sex tager.

Så lang tid tager god sex

Maratonsex, hvor man både når det ene og det andet, er ikke det, vi helst vil have. Tværtimod vil vi have, at sexakten er kort.

Det viser en amerikansk undersøgelse fra University of Washington, skriver Dagensnyheter.se. Her har 50 sexologer og psykologer hørt deres klienter om, hvor meget de mente var passende tid at afsætte til sex.

Læs også: Sådan bliver I ved med at have god sex


Køb "Den nye tantra"
- 229 kr

10 minutter er bedst
Svaret var, at en til to minutter er alt for kort, to til syv minutter er acceptabelt, og ti minutter er perfekt. Og sex i længere end 13 minutter er for lang tid.

- En hurtig omgang sex handler mere om begær end kærlighed. Men det betyder ikke, at du ikke respekterer eller ikke kan lide din partner. En kort omgang sex, er også er også en form for intimitet, siger Pepper Schwarts, professor ved University of Washington.

Ifølge forskerne føler mange mænd og kvinder sig som dårlige elskere, fordi de ikke sætter timer af til sex. De håber derfor denne undersøgelse får gjort op med den brede forståelse i samfundet af, at maratonsex er noget, vi skal efterstræbe.

Læs også: Mandepanel - "Bryster betyder ikke alt"

Læs også: Vi tester erotisk legetøj

Læs også